Foto Rob van Vliet: Laurens Ten Heuvel brak de ban voor Ajax

Trainerscarrière Ten Heuvel op punt van beginnen

Voor Laurens ten Heuvel begint na de zomerstop een nieuw hoofdstuk in zijn voetballoopbaan. Vanaf komend seizoen is hij voetballer-af, maar zal hij nog steeds op de velden van Ajax te bewonderen zijn. Ten Heuvel neemt het zaterdag tweede elftal onder zijn hoede.

Ten Heuvel heeft zelf aangeven dat hij het trainerschap wel zag zitten. Ten Heuvel: “Toen bekend werd dat Dennis van der Wal door zou schuiven als assistent-trainer naar het eerste elftal, kwam er een plaats vrij. Ik heb als het ware mijn CV gedeponeerd en uiteindelijk zijn we tot een overeenstemming gekomen.” Hij is tevreden dat hij zich over deze ploeg mag ontfermen. “Dit was een kans die ik niet kon laten lopen. Nu ik daadwerkelijk de trainer ben, ga ik deze met beide handen aangrijpen.”

Hoewel het pas zijn eerste klus als trainer is, stond de voormalig profvoetballer van onder meer FC Den Bosch, Stormvogels Telstar, HFC Haarlem en de Engelse clubs Barnsley en Sheffield United al vaker voor een groep voetballers. “Bij veel clubs waar ik gespeeld heb, gaf ik voetbalclinics aan de jeugd. Dat waren leuke ervaringen en die hebben het gevoel om ooit trainer te worden versterkt. In die zin heb ik altijd wel die ambitie gehad om een eigen team te trainen.”

Vooruitkijkend naar het nieuwe voetbalseizoen staat er één ding voorop. “Het gaat er voornamelijk om de spelers te ontwikkelen. Ik krijg de beschikking over een jonge groep spelers en het is de bedoeling dat ik ze kan klaar te stomen voor het eerste elftal.” Toch weet Ten Heuvel ook dat er naar de prestaties gekeken zal worden. “Natuurlijk zijn de resultaten belangrijk en Dennis heeft uitstekend gepresteerd als trainer van het tweede team. Ze zijn de afgelopen twee jaar kampioen geworden. Mijn streven is om dat te evenaren. Maar de ontwikkeling van die jongens is iets waar ik mij grotendeels op ga richten.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)