Home / Algemeen / Trainingskamp JOS Watergraafsmeer in Valencia meer dan geslaagd

Trainingskamp JOS Watergraafsmeer in Valencia meer dan geslaagd

Afgelopen donderdag vertrok de selectie van hoofdklasser JOS Watergraafsmeer voor een trainingskamp naar het zonnige Valencia. Zondagmiddag keerde de groep weer veilig terug op de winderige Hollandse bodem en sloot het haar eerste deel van de voorbereiding af.

JOS Watergraafsmeer verbleef in hotel Barcelo in Valencia. Vier dagen lang verplaatste der selectie zich per fiets. Iets dat perfect was om de omgeving te verkennen. Direct na aankomst werd de eerste training afgewerkt. ’s Avonds werd traditioneel de voetbalquiz gehouden die door trainer Sander Middelbeek en aanvoerder Maurice Renger werd gewonnen.

Training Ron Voorn

Vrijdag stond een bezoek aan het stadion van Valencia, La Mestalla, op het programma. Een mooie club met een grote historie. De middagtraining werd vervolgens ingeruild voor een footgolf en footvolley toernooi op het strand. In de avonduren bezocht de complete selectie het duel tussen Levante en Deportivo la Coruna. Een wedstrijd die trouwens niet oogstrelend was en in 0-0 eindigde.

Zaterdagochtend stond er een city trip op het programma. Het was de ideale manier om meer over deze mooie en leuke stad te weten te komen. Vooral het Sinterklaas verhaal deed de wenkbrauwen van ons als Nederlanders stevig fronsen.

’s Middags kwam de ploeg in actie in een driekamp tegen Smitshoek en Noordwijk, beiden zaterdag Hoofdklassers. Tegen Smitshoek kwam JOS met 1-0 voor door een doelpunt van Alex de Bruijne uit een assist van Richmond Bossman. Paal en laat stonden een grotere en verdiende score in de weg, waarna Smitshoek uiteindelijk twee keer toesloeg (1-2).

JOS Wgm in Valencia

De tweede helft werd er tegen Noordwijk gespeeld. Noordwijk schroefde het tempo hoog op om de ietwat vermoeide JOS spelers te knakken. Dat dat niet lukte, kwam door een grote dosis teamspirit, waarbij het motto ‘Bij nacht de man, Bij dag de man’ zeker van toepassing was. In een aantrekkelijke tweede helft bleef JOS Watergraafsmeer goed overeind (0-0),

Na nog een nachtje Valencia onveilig gemaakt te hebben reisde JOS zondagochtend terug naar Nederland. Aanstaande zondag oefent JOS nog tegen Pancratius waarna het op 25 januari de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Chabab.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!