Treffer Mike van den Steenhoven voldoende voor zege Amstelveen

Amstelveen heeft zijn tweede wedstrijd van het seizoen in de zaterdag tweede klasse B gewonnen. Een doelpunt van Mike van den Steenhoven in de eerste helft was voldoende voor de overwinning op Nieuwland en daarmee blijft de ploeg van Radjin de Haan aansluiting houden met de bovenste ploegen. Door de overige resultaten is de achterstand op de tweede plaats slechts twee punten.

Binnen de minuut had Amstelveen al een 1-0 voorsprong kunnen nemen. Maarten Zwaan speelde zich vrij, maar zijn voorzet werd door Patrick Duarte net naast getikt. De thuisploeg bleef voortvarend richting de goal van Nieuwland spelen en na een kwartier was het Maarten Zwaan die via een combinatie in schietpositie kwam, alleen was zijn inzet net te hoog. Na ruim een half uur voetballen kwam Amstelveen op een verdiende voorsprong. Mike van den Steenhoven speelt zich vrij tussen drie man van Nieuwland en schoof de bal in het uiterste hoekje. De 1-0 werd meegen0men naar de rust, maar dat kwam alleen omdat Patrick Duarte een grote kans wist naast te schieten.

20161001-amstelveen-nieuwland-foto-hans-van-beek-maarten-zwaan

Na rust bleef Amstelveen geconcentreerd spelen. Nieuwland ging op zoek naar de gelijkmaker, al kreeg de thuisploeg de betere mogelijkheden. Patrick Duarte en Maarten Zwaan hadden moeten scoren, maar deden dat niet. Duarte kreeg vervolgens nog een kans om de wedstrijd te beslissen, alleen miste hij de voorzet van Toby Correia. De laatste tien minuten was het Nieuwland die opportunistisch bleef spelen om de gelijkmaker te maken, maar op een kleine kans na was het voor keeper Alex Sacca een rustige wedstrijd.

20161001-amstelveen-nieuwland-foto-hans-van-beek-mike-van-den-steenhoven

Door de overwinning staat Amstelveen op slechts twee punten van een groepje van zes ploegen die de tweede plaats delen. Titelfavoriet DHSC staat na vijf wedstrijden al vijf punten los van de rest en de rest lijkt te zullen moeten gaan strijden voor de overige prijzen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek