Kay Gerritsen
Gerritsen opgeroepen voor Sint Maarten

Trotse Kay Gerritsen opnieuw opgeroepen voor Sint Maarten

DSOV-speler Kay Gerritsen is opnieuw opgeroepen door bondscoach Piet de Jong voor minimaal twee Interlands met zijn Sint Maarten. Met het team maakt Gerritsen (26) zich klaar voor twee wedstrijden in een nieuw seizoen van de CONCACAF Nations League. In de B-league neemt Sint Maarten het daarin op tegen Saint Lucia, Guadeloupe en Saint Kitts en Nevis.

Kay Gerritsen

Gerritsen kijkt uit naar nieuwe avonturen. ,,Het geeft mij een heel trots gevoel om weer geselecteerd te worden voor Sint Maarten. Ik heb daar al heel veel mooie ervaringen door mee mogen maken. De afgelopen jaren hebben we een heel mooie ontwikkeling doorgemaakt, waardoor we nu ook in League B van de Nations League spelen. We gaan daar naar toe om iets moois te bewerkstelligen, wat niet makkelijk wordt. Maar, ik verwacht dat we de ontwikkeling van de afgelopen jaren door kunnen blijven zetten en dus iets heel moois neer kunnen zetten.”

Kay Gerritsen

Sint Maarten is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het bestaat uit het zuidelijk deel van het Caribische eiland Sint Maarten en heeft naar schatting 43.000 inwoners. De hoofdstad is Philipsburg. De nationale ploeg van Sint Maarten bestaat voor een groot deel uit voetballers die actief zijn in de hogere Nederlandse amateurdivisies, aangevuld met enkele profspelers.

Kay Gerritsen

Sint Maarten begint de nieuwe Nations League-competitie met een thuiswedstrijd tegen Saint Lucia. Dat duel, dat wordt gespeeld op Curaçao, begint op donderdag 7 september om 18.00 uur plaatselijke tijd. Enkele dagen later, op maandag 10 september, staat voor Sint Maarten de uitwedstrijd tegen Guadeloupe op het programma. Die wedstrijd begint om 15.30 uur plaatselijke tijd.

Foto’s: Robert de Rooij

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)