Twee Amsterdamse kandidaten voor ledenraad KNVB

Met ingang van 1 januari 2016 komt er een nieuwe structuur binnen de KNVB als het gaat om het amateurvoetbal. Dan zal namelijk de ledenraad het levenslicht zien. Dertig, door de clubs gekozen, afgevaardigden zullen dan aan de slag gaan. Voor de regio Amsterdam hebben Kishore Bindesrisingh en Hennie de Ruiter zich kandidaat gesteld.

Bindesrisingh is al jaren voorzitter van SC Overamstel en is samen met De Ruiter de enige kandidaat die zich voor de regio Amsterdam hebben aangemeld. Bindesrisingh: “Ik wil lid worden van de ledenraad om zodoende meer vorm te kunnen geven aan de wensen en de verwachtingen van de amateurclubs. En dan met name voor de kleinere clubs.”

Kishore Bindesrisingh
Kishore Bindesrisingh

De Ruiter motiveert zijn kandidaatstelling als volgt: “ Voetbal is mijn passie en vanuit mijn kennis en ervaring uit mijn dagelijkse werk (organisatieadviseur, red.) heb ik gemerkt dat ik de afgelopen periode de KNVB in de verandering en clubs uitstekend heb kunnen helpen.”

Hennie de Ruiter
Hennie de Ruiter

De Ledenraad zal samenwerken met de Raad van Toezicht en de directeur (zie organogram) en bestaat dus uit dertig leden. De KNVB heeft Nederland ingedeeld in dertig kiesdistricten. Onze regio is vertegenwoordig in de vier districten. Met uitzondering van Abcoude (district 26), Purmerend en Oostzaan (Beiden district 29) zijn al onze clubs ingedeeld in district 27 (Amstelveen, Aalsmeer, Almere, Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn, Weesp) en 28 (Amsterdam).

‘Met het ledenraadmodel wil de het amateurvoetbal dicht bij de verenigingen en leden staan. Verenigingen kiezen zelf wie hen in deze ledenraad vertegenwoordigt. Herkenbare vertegenwoordigers per kieskring waar je als vereniging op kunt bouwen’, schrijft de KNVB op haar website.

Organogram

Omdat er meerdere kandidaten zijn in Amsterdam zal er op 2, 3 en 4 december een digitale verkiezing zijn. Iedere club uit het betrokken district mag dan stemmen. Voor ieder lid van de club krijgt men een stem. Daarnaast is er een extra stem voor de club. Dus als een club 500 leden heeft telt haar stem 501 keer mee.

Via deze link kunt u alle kandidaten zien voor een plek in de ledenraad.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)