Twee derby’s in vierde ronde districtsbeker

De loting voor de vierde ronde van de districtsbeker (laatste 32) heeft maandagavond twee regioderby’s opgeleverd. Purmersteijn (zaterdag) ontvangt zondag derdeklasser ZSGOWMS en VVA/Spartaan wacht een zware kluif wanneer Hoofdklasser Ajax op bezoek komt.

“Een thuiswedstrijd en een derby, ik mag zeker niet klagen”, zei Purmersteijn-trainer René Panhuis nadat ZSGOWMS uit de koker kwam. Omdat het zondagelftal als bekerhouder werd uitgeschakeld, heeft de vierdeklasser de Purmerendse eer hoog te houden. “In de beker is alles mogelijk. Onze aanvoerder (Jamèl Magnée, red.) heeft daar vorig seizoen nog gespeeld, dus hij zou ons wat tips kunnen geven.”

VVA/Spartaan werd opnieuw aan een lastige tegenstander gekoppeld. Nadat de Amsterdammers in de vorige ronde verrasten tegen tweedeklasser Vriendenschaar, wacht nu stadgenoot Ajax. “Een mooie loting, thuis en uitgerekend tegen Ajax. Bilal el Amrani is een vriend van mij en het is leuk dat ik hem straks tegenkom in het veld”, aldus verdediger Reda Elkouaa. “Nadat we Vriendenschaar hebben uitgeschakeld zijn we ook tegen Ajax zeker niet kansloos.”

WVHEDW, gastheer van de loting, moet op bezoek bij zondag eersteklasser AFC’34. “Dat was niet de bedoeling”, glimlachte aanvoerder Ruben Loeve. “Al denk ik dat het wel een leuk potje wordt.” Een andere aantrekkelijke wedstrijd is het duel tussen JOS/Watergraafsmeer en Hollandia, jarenlang competitiegenoten in de zondag Hoofdklasse. Zaterdag Hoofdklasser Swift, vertegenwoordigd met drie teams, ontvangt FC Breukelen.

Het zondagteam van Swift moet naar eersteklasser EDO, terwijl de Zaterdag 2 tegenover derdeklasser Benschop werd gezet. Verder hebben Buitenveldert en Ajax 2 een thuiswedstrijd tegen respectievelijk Kampong en FC Uitgeest.

De speeldata zijn dinsdag 30, woensdag 31 januari en donderdag 1 februari. Deze worden later vastgesteld. Kijk op de bekerpagina voor de volledige loting.