Home / Algemeen / Twee goals Lokken helpen JOS langs Nieuwerkerk

Twee goals Lokken helpen JOS langs Nieuwerkerk

In de zondag hoofdklasse heeft JOS Watergraafsmeer gedaan wat het moest doen: Namelijk winnen van het laag geplaatste Nieuwerkerk. Het werd uiteindelijk 0-3 door twee goals van Patrick Lokken en eentje van Maurice Renger.

Nieuwerkerk dat pas een punt had verzameld zocht vanaf de aftrap de aanval, maar de defensie van de Amsterdammers kenden daar weinig problemen mee. Het enige dat een beetje gevaarlijk oogde was een afstandsschot dat over het doel van Colby Harmon heen ging. JOS werd voor het eerst gevaarlijk door een schot van Renger.

2015-10-18 21.19.26

Nog in de openingsfase van de wedstrijd is het Patrick Lokken die voor de 0-1 zorgt. In de zestienmeter draait hij goed weg bij zijn directe tegenstander en scoort. JOS neemt daarna steeds meer het initiatief en heeft duidelijk het betere van het spel. Een kopbal van Tom de Lange treft net geen doel. De ploeg van Sander Middelbeek verzuimt in die fase om al verder afstand te nemen. Halverwege de eerste helft ontsnap JOS op miraculeuze wijze aan de gelijkmaker. Alex de Bruijne kopt namelijk op zijn eigen lat.

Kopbal Tom de Lange

Na rust is het Nieuwerkerk dat de Amsterdammers terug dringt op eigen helft. Ook nu levert dat geen echt gevaar op. De bevrijdende tweede treffer komt er uiteindelijk na een vlot lopende aanval. Ian Refos geeft de voorzet waaruit Lokken zijn tweede van de middag weet te maken. Het verzet van de thuisploeg is gebroken.

Lokken raakt in het vervolg van de wedstrijd nog de lat en invaller Stefan Schipper helpt nog een grote kans om zeep. In de laatste minuut van de wedstrijd ziet Maurice Renger de doelman te ver voor zijn goal staan. Vanaf de middenlijn schiet de routinier op prachtige wijze de derde treffer binnen.

Lokken in duel

Door de zege klimt JOS naar de derde plaats op de ranglijst. Over twee weken neemt de ploeg van Sander Middelbeek het op tegen stadgenoot De Dijk. Op 1 november is dat uiteraard onze wedstrijd van de week. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse.

Verslag met dank aan Marco Hoogkamer
Foto’s Ineke Hofland

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!