Foto Martin van Zurk: Maurice Renger zet JOS op 1-0 tegen Leonidas

Twee goals Renger bezorgen JOS tweede zege

In de zondag hoofdklasse heeft JOS Watergraafsmeer haar tweede overwinning van get seizoen geboekt. In de Watergraafsmeer werd het Rotterdamse Leonidas met 3-1. Aanvoerder Maurice Renger scoorde twee keer voor de Amsterdammers.

Het waren de Rotterdammers die aanvallend aan de wedstrijd begonnen, maar met een steeds sterker wordende Alex de Bruijne in de defensie kon de ploeg van Sander Middelbeek eenvoudig stand houden. Via de snelle omschakeling wist het zelf de gevaarlijkste kansen te creëren. De 1-0 van Maurice Renger, al na acht minuten, was voor een groot deel te danken aan Tom de Lange die Renger met een sublieme steekpass voor doelman Penea zette.

Foto Martin van Zurk: Aanwinst Teddy Janssen (l) schuwt het duel niet
Foto Martin van Zurk: Aanwinst Teddy Janssen (l) schuwt het duel niet

Na de openingstreffer kreeg de thuisploeg voldoende kansen om het verschil al sneller in doelpunten uit te drukken. Leonidas kwam slechts een keer gevaarlijk voor het doel van Colby Harmon. Vlak voor rust viel dan als nog die verdiende tweede treffer. Patrick Lokken kopte de 2-0 binnen. Alex de Bruijne liet vervolgens de kans liggen om het duel al voor rust te beslissen, maar zijn stiftbal ging langs de verkeerde kant van de paal.

Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken kopt de 2-0 binnen
Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken kopt de 2-0 binnen

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Renger scoorde binnen vijf minuten na de hervatting zijn tweede van de middag (3-0) en zo was de wedstrijd gespeeld. De Amsterdammers schakelden een tandje terug en liet Leonidas het spel maken, maar de Rotterdammers hadden daar niet het vermogen voor. Keer op keer strandde Leonidas op de JOS-defensie. Dit was vooral te danken aan het sterke optreden van Xavier Netteb, die in de zomer overkwam van Almere City.

Foto Martin van Zurk: Alex de Bruijne begint na een zware blessure steeds sterker te worden
Foto Martin van Zurk: Alex de Bruijne begint na een zware blessure steeds sterker te worden

Na een uur spelen schoot Kevin Angel Queijo nog wel raak namens de bezoekers, maar wankelen deed JOS daarna niet. Het verzuimde zelfs om verder uit te lopen. Trainer Sander Middelbeek: “Met zes punten uit twee wedstrijden kan ik alleen maar tevreden zijn.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse. Morgen (maandag) beelden en reacties in onze nieuwe rubriek “De terugblik”.

Verslag en foto’s Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)