Twee rode kaarten en tweede nederlaag voor landskampioen AFC

Topklasser AFC heeft ook haar tweede wedstrijd van het seizoen tegen een promovendus verloren. Na de 1-0 nederlaag tegen EDO vorige week, won nu nieuwkomer OJC Rosmalen van de kampioen (2-4). Meulemans en Galata haalde het einde van de wedstrijd niet.

Trainer Willem Leushuis liet vooraf optekenen dat AFC vorige week tegen EDO te veel spelers niet thuis gaven. “Het was een mentaliteitskwestie” stond in het programmaboekje van AFC. Tegen OJC was het begin wederom niet scherp genoeg. Een knullige uittrap van EL Abdellaoui, slordige passing en niet fel genoeg in de duels was tekenend voor de openingsfase. De ploeg uit Rosmalen was en paar keer gevaarlijk. Een schot van aanvoerder Beekveld ging net voorlangs en Galata kon een inzet van Meeuwsen net op tijd blokken.

Joshua Patrick

Toch was het wachten op de openingstreffer. Die viel dan ook verdiend in de twintigste minuut. Meeuwsen nam knap en aan en ronde nog mooier af in de verre hoek (0-1). De achterstand van AFC was echter van korte duur. Zes minuten later gaf rechtsback Enrico Patrick goed voor en Daan Sutorius haalde de bal achter zijn standbeen langs voor de 1-1. Een ommekeer werd het niet. Nog geen 120 tellen later was het al weer 1-2. Meeuwsen is sterker dan Jonathan Richard in het duel en stift vanaf zo’n twaalf meter de bal over El Abdellaoui heen.

In het laatste kwartier van het eerste bedrijf kreeg Tim Wulffraat nog de grootste kans op de gelijkmaker en schoot Enrico Patrick een vrije trap vanaf de rand van de zestienmeter in de muur.

Na de hervatting waren de eerste kansen voor de thuisclub (Enrico Patrick en Wulffraat) maar de 1-3, na verdedigend geklungel, van Rene Geerts en een niet misen kans op 1-4 (Thijs van der Velden) leek het gedaan. Zeker toen invaller Wout Meulemans na inkomen met ene gesterkt bene met rood kon vertrekken. Ondanks ene man minder kopte invaller Pepijn Veerman terug in de wedstrijd (2-3). Joshua Patrick liet een gigantische mogelijkheid op de gelijkmaker liggen. Met alleen doelman Bart Tinus voor zich schoot hij ongecontroleerd naast.

Schermafbeelding 2014-08-31 om 16.43.41

Toen ook Geoffrey Galata (onterecht) drie minuten voor tijd met rood van het veld moest, na een botsing met Irey Sadal was het gedaan met de landskampioen. Meeuwsen miste nog een strafschop, maar in de 94ste minuut bepaalde Sadal de eindstand als nog op 2-4.

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de zondag Topklasse.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)