Twee treffers Kid Ronday helpen HBOK aan drie punten bij ZOB

HBOK heeft  de uitstekende seizoenstart van vorig weekend een goed vervolg gegeven. Op bezoek bij ZOB won de ploeg van Marc Onsia met 0-2. Kid Ronday was met twee treffers wederom belangrijk voor de Zunderdorpers.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd en namen weinig risico. Dit zorgde voor een eerste helft met weinig kansen. Buiten een kans van ZOB om maakte beide ploegen geen aanspraak op een doelpunt en stond er bij rust een 0-0 tussenstand op het bord.

“De eerste helft was het een beetje aftasten,” zei HBOK-trainer Marc Onsia na afloop. “Ik had verwacht dat zij voetballend beter waren en zouden gaan aanvallen. Dat gebeurde echter niet waardoor er weinig te beleven viel in de eerste helft. In de rust hebben we dat opgelost en heb ik de spelers vertelt dat we in de tweede helft met wind mee meer druk moesten gaan zetten.”

De tactiek van Onsia pakte goed uit want de Zunderdorpers kwamen na rust op voorsprong. De bal viel, na een goede actie van Robin Schaaf, uit de kluts voor de voeten van Kid Ronday. Ronday twijfelde niet en zette zijn ploeg op 0-1. Vervolgens mocht HBOK doelman Robin Thiel bedanken dat het niet gelijk werd. De doelman greep twee keer goed in bij grote kansen voor de thuisploeg.

kid-ronday

Ook Onsia was erg content met het optreden van de doelman. “Ik vind dat Robin vandaag de wedstrijd voor ons heeft gewonnen. Zij gingen na de goal wat opportunistischer spelen en dat resulteerde in twee grote kansen. Robin heeft ons er op die momenten echt doorheen gesleept.”

Uiteindelijk was het Ronday die de wedstrijd met een prachtige tweede goal besliste. De aanvaller passeerde op fraaie wijze drie tegenstanders en schoot de bal in de kruising. ZOB was in het vervolg van de wedstrijd niet meer bij machte om terug te komen in de wedstrijd.

“We hebben de wedstrijd vandaag op basis van individuele kwaliteiten gewonnen,” concludeerde de coach. “De tweede goal van Kid was echt fantastisch. Dan ben je echt aan het genieten op de bank. Ik vind dat we de tweede helft de bovenliggende ploeg waren en uiteindelijk verdiend hebben gewonnen. Ik ben erg blij met deze overwinning.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto’s Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)