Home / Algemeen / Tweede elftal AFC wint van Altius en zit nu bij laatste zestien in beker

Tweede elftal AFC wint van Altius en zit nu bij laatste zestien in beker

Het tweede zondagteam van AFC, dat uitkomt in de reserve hoofdklasse, heeft zich dor een 2-0 overwinning  bij Altius geplaatst voor de achtste finales van jet KNVB beker toernooi van het district West 1. Schipper en Malmberg  waren de doelpuntenmakers.

De ploeg van trainer Joey van Leijenhort kende weinig problemen met de zaterdag derdeklasser en mag net voor een plek in de kwartfinale opnemen tegen zondag vierdeklasser Alliance’22 dat verrassend won van hoofdklasser Huizen.

2014-02-09 11.46.17

De doelpunten vielen pas na rust maar het krachtsverschil was voor rust ook al duidelijk zichtbaar. Van Leijenhorst: “We hadden na de eerste helft al met vier of vijf nul voor moeten staan. Ik denk dat Altius over de hele wedstrijd niet meer dan een mogelijkheid heeft gehad. Ik ben echt trots op deze ploeg. Zeker ook omdat we het echt met spelers van het tweede hebben gedaan en niet met wisselspelers van het eerste.”

2014-02-09 11.46.20

Vijf minuten na rust was het eindelijk raak toen Stefan Schipper scoorde. Na tien minuten was het duel beslist. Michael Malmberg zorgde voor de 2-0 en daarna was de wedstrijd gespeeld.  Na de tweede treffer werd het soms erg grimmig op het veld. Altius kreeg een rode en zeven gele kaarten.

Van Leijenhorst: “ We hebben nu al heel wat eerste elftallen uitgeschakeld. Je merkt dat het bij mijn spelers echt speciale wedstrijden zijn. De opstelling worden genoemd, er was een mascotte. Het was echt een wedstrijd met de nodige entourage. Dat maken we normaal niet mee als we om 11:00 uur spelen tegen het tweede van een andere club.. Dit zijn we l de wedstrijden waar we het nu voor doen en wi weet hoe ver we nog kunnen komen.”

2014-02-09 11.46.28

Voor een plek in de kwartfinale moet AFC 2 zien af te rekenen met zondag vierdeklasser Alliance’22 dat na strafschoppen won van hoofdklasser Huizen. Van Leijenhorst: “ Ik weet helemaal niets van ze.  Ik ga uit van onze eigen kracht. We hadden tegen Altius een elftal staan dat gemiddeld jonger is dan twintig  jaar. Maar het is wel een zeer talentvolle ploeg.  We gaan voor ene plek in de kwartfinale.”

Kijk voor het complete bekerschema op de speciale bekerpagina of klik hier

Foto’s Frank van Paridon

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC