Home / Homepage / Tweede helft competitie van start

Tweede helft competitie van start

De strijd barst komend weekend weer echt los. Na de winterstop waren er een paar inhaalwedstrijden en werden er spannende bekerwedstrijden gespeeld. De loting van de laatste 16 vindt plaats bij IJsselmeervogels op maandag 30 januari. (zie bekerpagina). Vanaf nu gaan alle teams zich opmaken voor de titelstrijd, het degradatiegevaar of een periodetitel. Het Amsterdamsche Voetbal gaat zijn best doen om alles te volgen. Inmiddels hebben we enkele aanpassingen aan de site gedaan. Zo zijn de klassenpagina’s uitgebreid met nieuwsberichten met foto’s en is het nieuwsarchief overzichtelijker geworden.

Om te weten waar u langs het veld kunt gaan staan dit wekend hebben we een aantal wedstrijden voor u op een rij gezet. Waar zijn de belangen groot? Een overzicht van de wedstrijden op zaterdag 21 en zondag 22 januari.

In de zaterdag eerste klasse staan er dit weekend geen derby’s op het programma. Koploper Swift speelt thuis tegen SVL. Naaste concurrent Ajax speelt thuis tegen Lelystad. DVVA ontvangt Eemdijk.

Onze wedstrijd van de week komt uit de tweede klasse A. Op sportpark Goed Genoeg speelt koploper AFC thuis tegen WVHEDW. Kijk voor meer informatie elders op deze site. Van deze wedstrijd zal zaterdagavond ook een videoverslag te zien zijn.

In 3A staat de topper tussen Jong Hercules en OSV op het programma. Beide ploegen hebben 31 punten maar OSV heeft wel een wedstrijd minder gespeeld (het gestaakte duel tegen Sporting Noord). De ploeg van Frank Bruijns hoopt zaterdag een stap dichter bij de titel te komen. In 3B staat de derby tussen Voorland en Fortius op het programma.

Op zondag speelt topklasser AFC thuis tegen Quick’20 en hoofdklasser Chabab ontvangt Elinkwijk. De ploeg Alami Ahannach hield vorige week huis door met 6-1 te winnen van RKAVV. De ploeg uit Leidschendam speelt deze week in Purmerend tegen Purmersteijn. De thuisclub treedt dan voor het eerst aan zonder Mart Lieder, die naar Vitesse vetrok.

In 1A ontvangt DWV De Meern. De ploeg van Kees Guijt kan de punten hard gebruiken want het staat momenteel op een degradatieplaats. De andere Amsterdamse ploegen spelen allen een uitwedstrijd.

In 2A ontvangt de huidige runner-up Zeeburgia Houten. RODA’23 uit Bovenkerk gaat tegelijkertijd op bezoek bij koploper Magreb’90. Eerder dit seizoen verloor de ploeg van Ruud Visser de thuiswedstrijd met 0-3. Abcoude speelt in het eigen dorp tegen Weesp.

In de derde klasse staan een aantal Amsterdamse ontmoetingen op het programma. In3Contvangt Nieuw West koploper AGB. Het Amsterdamsche Voetbal zal uitgebreid verslag doen van deze wedstrijd. In 3B staan OFC (Oostzaan) en IVV (Landsmeer) tegen over elkaar. Het verschil tussen de nummers een en twee bedraagt maar drie punten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer aansprekende wedstrijden dit weekend in Amsterdam en omstreken. Kijk voor het volledige programma op de diverse klassenpagina’s.

Tot ziens langs de velden!