Home / Algemeen / Tweede nederlaag op rij voor AFC maar nog wel trotste koploper

Tweede nederlaag op rij voor AFC maar nog wel trotste koploper

AFC is in Cuijk tegen haar tweede achtereenvolgende nederlaag aangelopen. Tegen de ploeg van Hans Kraaij junior werd met 4-2 verloren en dat ondanks het feit dat het volgens trainer Willem Leushuis een van de beste wedstrijden van het seizoen was.

Leushuis: “ Ik kan heel tevreden zijn over een uur van de wedstrijd. De hele tweede helft en het laatste kwartier van de eerste helft.  Twee ongelukkig treffers zorgden er voor dat we met 2-0 achter stonden.”

Na 25 minuten viel de eerste goal. Galata kreeg de bal ongelukkig tegen zich aan en de bal kwam vervolgens voor de voeten van Kevin van Veen  die hem wel prachtig in schoot (0-1). Zes minuten later viel bij de tweede paal de tweede treffer.  Leushuis had toen al noodgedwongen moeten wisselen. Leushuis: “ Sjoerd Jens kwam in botsing met hun keeper en had last van zijn knie. Die kon dus niet verder.”

Zijn vervanger was de jong Michael Malmberg. En uit zijn voorzet wist linksback Guido Moelee nog voor rust de aansluitingstreffer te maken (1-2).

Zonder de geschorste Magid Jansen en Enrico Patrick ging AFC na de hervatting op zoek naar de gelijkmaker. De Amsterdammers domineerde de complete tweede helft maar de  doelman van Cuijck, Joris van Gerwen, was steeds een sta in de weg. Leushuis: “Het is echt ongelofelijk wat die man er allemaal uit haalde.”

Cuijk, dat na rust alleen nog maar op de counter kon spelen, maakte echter wel de treffer.  De snelle Alexander prent zorgde in de 55ste minuut voor de 3-1.  Het was echter Jasper de Haer, de die de aanval zelf opzette, die voor de 3-2 zorgde.

Met Joost Heij als extra spits probeerde AFC er nog een gelijkspel uit et slepen. Leushuis: “Met 3-3 had ik zeker kunnen leven maar het zat nu gewoon even tegen. Het kwartje is nu gewoon even twee keer de verkeerde kant opgevallen.”

In de slotfase zorgde Shanon Carmelia nog voor de 4-2 eindstand. Aanstaande zondag komt De Treffers naar Amsterdam. Leushuis: “Daar zijn we nu al mee bezig. Dee nederlaag is door de meeste spelers al verwerkt. We zijn nog steeds bovenaan en hebben de meeste overwinningen van de hele Topklasse. Ook als je naar de zaterdag kijkt. Ik wil graag ‘winterkampioen worden’ en daar gaan we volgende week voor proberen te zorgen.”