Kadoelen is het eiken goed begonnen door Blauw Wit (W) te verslaan

Tweede speelronde vol Amsterdamse en regio derby’s

Na het openingsweekend met soms verrassende resultaten, zijn we al weer toe aan speelronde nummer twee. De meeste aandacht zal komend weekend uitgaan naar de twee derby’s in de zondag hoofdklasse, maar ook in de andere afdelingen staan er voldoende interessante wedstrijden op het programma. Het Amsterdamsche Voetbal zet de leukste (thuis) wedstrijden op een rij.

Op zaterdag gaat Topklasser Ajax op zoek naar de eerste overwinning. Tegen het eveneens gepromoveerde Sparta Nijkerk moet de ploeg van Bart Logchies proberen de eerste zege binnen te halen. Vorig jaar eindigde de wedstrijd in Amsterdam in 1-1. Het duel op Sportpark De Toekomst begint om 15:00 uur.

In de eerste klasse speelt Swift thuis tegen Zwaluwen’30. Beide ploegen hebben een rijke historie met elkaar. Twee jaar geleden was er zelfs een beslissingswedstrijd nodig voor een plek in de nacompetitie. Swift won toen. Vorige week boekten de Amsterdammers een 0-3 zege bij DSO terwijl Zwaluwen’30 ruim onderuit ging tegen Nootdorp.

Foto John Beckman: Swift en Zwlauwen'30 zijn al jaren aan elkaar gewaagd
Foto John Beckman: Swift en Zwlauwen’30 zijn al jaren aan elkaar gewaagd

In de tweede klasse A, met veel clubs uit onze regio, staat er deze week een derby op het programma. O Sportpark Sloten ontvangt Beursbengels (vorige week 1-1 tegen ZOB) het DVVA van Sjaak Tersteeg (3-1 winst in eerste wedstrijd tegen Hellas Sport). Beursbengels liep vorig jaar de titel op een haar na mis en strandde in de nacompetitie. Voor DVVA was het een seizoen zonder prijzen. Trainer Sjaak Tersteeg liet al weten dat er dit jaar zeker iets gewonnen moet worden. Verder speelt AFC thuis tegen Monnickendam. Ontvangt WV-HEDW ZOB en speelt Amstelvene thuis tegen Jong Holland.

Verder staan er nog de leuke wedstrijden OSV-HCSC (3A), Kadoelen- Wieringermeer (3A, foto boven)) en JOS Watergraafsmeer – Waterwijk (3B) op het programma .

Foto Koos van der Leest: RODA'23 won net als Arsnela haar eerste duel. Zondag staan beide teams tegen over elkaar aan het IJsbaanpad
Foto Koos van der Leest: RODA’23 won net als Arsnela haar eerste duel. Zondag staan beide teams tegen over elkaar aan het IJsbaanpad

Zondag staan er maar liefst twee derby’s op het programma in de hoofdklasse. Aan de Schellingwouderdijk speelt De Dijk thuis tegen OFC. Dit is tevens onze wedstrijd van de week. Kijk elders op de site voor een voorbeschouwing op dat duel. Op Sportpark Riekerhaven spelen de twee andere clubs uit Amsterdam tegen elkaar. Chabab, dat vorige week met 2- won bij Haaglandia ontvangt JOS Watergraafsmeer (1-1 tegen AFC’34). De Dijk – OFC  begint om 14:00 uur. Chabab – JOS een half uur later

In de tweede klasse B, die rijk is aan (regio) derby’s, staan er dit weekend drie op het programma. Pancratius ontvangt in Badhoevedorp aanstaande zondag Weesp en Abcoude speelt thuis tegen Buiksloot. De enige echte Amsterdamse derby is die tussen DCG en De Meteoor. DCG won afgelopen weekend overtuigend met 0-4 bij Buiksloot terwijl De Meteoor een pak slaag kreeg van Quick (0-4). Alle duels beginnen om 14:00 uur.

Verder staan er zondag nog de volgende aantrekkelijke wedstrijden op het programma: Arsenal – RODA’23 (3C), ZSGOWMS – RKDES (3C) en Fortius – Sporting Martinus (4F).

Alle uitslagen en actuele standen zijn zaterdag vanaf 17:00 uur weer te zien op onze site. De samenvatting van De Dijk – OFC verschijnt zondag rond 21: 00 uur.