Jamal Dibi

Tweede zege Chabab in topklasse

Chabab heeft haar tweede zege in de topklasse binnen. In en tegen Gemert werd met 1-2 gewonnen. Na een 0-1 voorsprong werd de winnende treffer pas in blessuretijd gemaakt. Twee keer was Jamal Dibi de doelpuntenmaker. De Amsterdammers zijn door de zege weer van de laatste plaats af.

Zowel Chabab als Gemert konden het publiek niet echt imponeren al had de thuisploeg wel de beste kansen in de eerste helft. Een vrije trap van Dennis Bouma belandde in tweede instantie op de paal en Bart van Schijndel was bijna trefzeker met een omhaal.

Een kwartier na rust was daar toch, vanuit het niets, de voorsprong voor Chabab. De openingstreffer was louter en alleen toe te schrijven aan de individuele klasse van Jamal Dibi. De middenvelder legde de bal van zo’n veertig meter over doelman Sven van Ommeren in het doel. Een wonderschone treffer.

Na de treffer van Dibi schakelde Gemert een tandje hoger. Na de rode kaart voor Billy Kaabah (twee keer geel) kreeg de thuisclub nog wat extra hulp. De overmacht van Gemert werd groter en groter en dat resulteerde in de 77ste minuut in de gelijkmaker. Een overtreding op Joost Habraken werd bestraft met een penalty die uiteindelijk door Bart van Schijndel in twee instanties werd binnen geschoten.

In het laatste kwartier zette Gemert alles op alles om de drie punten in eigen huis te houden maar het kwam uiteindelijk van een koude kermis thuis. In de blessuretijd kreeg Dibi vrijbaan na een vrije trap halverwege de helft van Gemert. DIbi aarzelde geen moment en zorgde dat Chabab haar eerste overwinning in de topklasse kon vieren.

Chabab heeft nu acht punten en is Sneek op de ranglijst gepasseerd. Het verschil met Gemert, dat op een nacompetitie plaatst staat, bedraagt nu zes punten. Volgende week spelen de Amsterdammers thuis tegen Hollandia.