Twisker (De Dijk): “Goede seizoensstart erg belangrijk”

De Dijk begint zondag aan de Derde Divisie met een uitwedstrijd tegen JVC Cuijk. Ondanks een 2-1 nederlaag in de allerlaatste oefenwedstrijd tegen Jong AZ, kijkt de nieuwe trainer Jochem Twisker met een tevreden gevoel terug op de voorbereiding. De oefenmeester hoopt dat zijn ploeg klaar is voor de start van de competitie.

“We zijn op de goede weg,” constateert Twisker. “Het was in het begin van de voorbereiding een beetje rommelig omdat het lang duurde totdat alle spelers terug waren en de selectie compleet was. Daardoor trainden we soms met kleine aantallen en dat was niet ideaal. Toch hebben we goed kunnen werken en kijk ik positief terug op de voorbereiding.”

Dinsdag sloot De Dijk de oefencampagne af tegen Jong AZ (2-1 nederlaag, red.). “We gaven de tegengoals door onze eigen slordigheden weg. We creëerden zelf ook weinig kansen maar het was niet nodig om in de rust met 2-0 achter te staan. In de tweede helft hadden wij een overwicht en waren we fitter dan Jong AZ. Daar was ik blij mee, omdat zij twee weken eerder met de voorbereiding zijn begonnen. Uiteindelijk hadden we minstens een gelijkspel verdiend en was ik tevreden over de wedstrijd. We speelden goed georganiseerd en in een 4-4-2-formatie om beter druk te kunnen zetten. Ik denk ook dat de kwaliteiten van bijvoorbeeld Dennis Kaars dan beter tot uiting komen. We moeten er echter wel voor zorgen dat we steeds de goede oplossing vinden en sneller vooruit spelen.”

De coach kan aanstaande zondag beschikken over een vrijwel fitte selectie. “Op een enkele blessure na zijn we compleet voor zondag. Over JVC Cuijk kan ik niet al te veel zeggen. Ik heb wel wat informatie over de ploeg binnen gekregen maar ik heb ze niet met eigen ogen zien spelen. Ik weet ook niet wat ik moet verwachten van veel andere tegenstanders in de competitie, maar we willen natuurlijk wel een rol van betekenis gaan spelen in de Derde Divisie.”

Volgens Twisker is de wedstrijd van zondag wel van extra groot belang. “Het is natuurlijk belangrijk om het seizoen goed te starten. De eerste paar wedstrijden wil je resultaten neerzetten. Want je moet er niet aan denken om na drie wedstrijden nog geen punten te hebben.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)