Twisker (De Dijk): “Er moet snel wat gebeuren anders is het over op dit niveau”

Trainer Jochem Twisker was verrast toen gisteren bekend werd dat hoofdsponsor Heino Braspenning stopt bij De Dijk. Gisteravond (dinsdag) stond de oefenmeester voor een groep die net zo overdonderd was als hij.

“Ik had dit niet zien aankomen. Je merkte de laatste tijd wel dat er iets speelde op de achtergrond, maar ik had niet verwacht dat het tot zo’n climax zou leiden”, zegt Twisker. Braspenning besloot dinsdagmiddag per direct te vertrekken als hoofdsponsor bij De Dijk. “Ik ben teleurgesteld en gekwetst. Divers ego’s binnen de club staan mij in de weg”, aldus Braspenning.

Twisker: “Ik heb Heino nog niet gesproken. Hij wilde even met rust gelaten worden. Dat hij niet meer op de club zal komen, wist ik ook niet.” Wat de gevolgen voor de club en de spelersgroep zijn, kan Twisker niet voorzien. “Zeker op korte termijn niet. Het zal ongetwijfeld voor onrust binnen de groep zorgen. Ook al geloof ik echt dat Heino zijn verplichting naar iedereen zal nakomen.”

De Dijk staat momenteel op de achtste plaats in de Tweede Divisie, maar het is de vraag hoe de spelers op het vertrek van Braspenning zullen reageren. Sinds vorig seizoen is het mogelijk om in de winterstop van club te veranderen als je in het bezit bent van een contract.

“Er zal wel snel wat moeten gebeuren, anders is het over op dit niveau. Ik heb donderdagavond een gesprek met het bestuur en dan hoor ik wel wat hun plannen zijn. Ik heb nog niet uitgebreid met de voorzitter gesproken, maar ik plan altijd mijn eigen toekomst en dat zal ik nu ook doen.” Het contract van Twisker loopt aan het eind van het seizoen af.

Het bestuur van De Dijk vergadert vanavond (woensdag) over hoe ze het financiële gat door vertrek van Braspenning denken te gaan opvullen.

Foto Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)