Twisker (De Dijk) moet nu keuzes gaan maken

Over minder dan twee weken start De Dijk aan het avontuur in de Derde Divisie. De nieuwe trainer Jochem Twisker is nu in een fase gekomen dat hij keuzes moet gaan maken. Met een selectie van 27 spelers is het tijd om knopen te gaan doorhakken.

Na de met 2-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen SDO valt er nog weinig te zeggen over de basis elf die Twisker in zijn hoofd heeft. Vijftien spelers kwamen in actie en de overige twaalf met onder andere Dennis Kaars, Jeroen Verhoeven , Chakib Tayeb en Alje Wiltenburg werkten voor de wedstrijd een pittige training af.

Foto HAV: Jochem Twisker (l) met direct naast zich zijn assistent Olaf Lindenbergh
Foto HAV: Jochem Twisker (l) met direct naast zich zijn assistent Olaf Lindenbergh

Twisker: “Langzaam aan werk ik naar mijn beoogde basis toe. We hebben daarvoor nog twee wedstrijden (Noordwijk en Jong AZ, red.). Natuurlijk moet je dan spelers teleur gaan stellen en dat is zeker niet het leukste van mijn werk.”

Met uitzondering van Yannick de Wit is iedereen fit. Twisker: “We werken naar een bepaalde fitheid toe om er op 14 augustus in Cuijk te staan. Het heeft geen zin iedereen nu over de kling te jagen en blessures op te lopen. We zitten goed op schema en ik zie hele goede dingen gebeuren. Technisch/tactisch kan het trouwens allemaal nog wat beter. We blijven ons door ontwikkelen, maar we zijn er nog lang niet.”

De 44-jarige oefenmeester heeft zijn eerste drie weken als hoofdtrainer van De Dijk er inmiddels opzitten. Twisker: “Het is wel een enorm verschil met Spakenburg (zijn vorige club,red.). Daar moest ik, bij wijze van spreken, aan 300 man verantwoording afleggen en hier maar aan drie man. Beide clubs zijn natuurlijk niet te vergelijken maar ik zie wel dat De Dijk snel aan professionaliteit wint en als trainer kan ik daar natuurlijk ook mijn stempel op drukken.”

31072016 Jochem Twisker foto hav 8

Twisker: “We hebben enorm veel kwaliteit in de selectie. Het is nog lastig inschatten wat het niveau van de Derde Divisie zal zijn maar we doen zeker niet onder voor de onderkant van de Topklasse van vorig seizoen. Voor de rest is het moeilijk voorspellen want ik ken nog niet alle tegenstanders. Ik waag me dus ook nog niet aan een voorspelling, maar dat we de ambitie hebben om hoog te eindigen moge duidelijk zijn.”

De Dijk oefent morgen (dinsdag) tegen Noordwijk en hoopt donderdag nog tegen AZ A1 te spelen omdat de oefenwedstrijd tegen Lierse SK van aanstaande zaterdag niet doorgaat. Op 9 augustus wordt de laatste oefenwedstrijd tegen Jong AZ gespeeld voordat op 14 augustus de competitie begint met een uitwedstrijd tegen JVC Cuijk. Een week later staat dan de derby tegen OFC op het programma.

Foto’s Het Amsterdamsche Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)