Home / Algemeen / Twisker en De Dijk hebben dezelfde ambities: Tweede Divisie

Twisker en De Dijk hebben dezelfde ambities: Tweede Divisie

Precies vijf dagen na het eerste gesprek waren Trainer Jochem Twisker en De Dijk er uit. Zaterdagavond laat gaf de oefenmeester zijn akkoord aan de club die hem positief verrast had. “Als het goed voelt van beide kanten kan het erg snel gaan. De intentie is dan ook om langer dan een seizoen samen te werken.”

Opmerkelijk genoeg stonden de clubs niet in de rij voor de succesvolle trainer van Spakenburg. Sinds eind december bekend werd dat de club uit Bunschoten niet met hem verder ging, bleef het opvallend stil. Twisker: “Ik was er zelf eigenlijk ook wel verbaasd over. Er waren wel wat geruchten maar ik heb met geen enkele club concreet gesproken. Via anderen werd ik gewezen op de vacature van De Dijk. Daarna heb ik contact gezocht met voormalig Spakenburg-spelers Maarten Woudenberg en Harry Zwarthoed die nu voor De Dijk uitkomen en toen heb ik gewoon gesolliciteerd. Daarna ging het dus allemaal heel snel. Binnen een week waren we rond.”

Jochem Twisker

Twisker was naar eigen zeggen verrast over de ambitie van de club uit Amsterdam-Noord. Twisker: “Je zou kunnen zeggen dat ik niet goed was voorbereid, maar ik was echt verrast door wat er allemaal nog meer gebeurt naast het eerste elftal. Vooral de ambities die de club heeft op dat gebied spraken me erg aan. Zo willen we graag een beloften-elftal op gaan zetten met ervaren- en jeugdspelers. Spelen onder weerstand en dat we daar dan later de vruchten van kunnen plukken. Ik zou dat team ook zelf graag coachen en betrokken willen worden bij de jeugd.”

De toekomstige trainer heeft De Dijk dit seizoen twee keer aan het werk gezien (tegen SDO en Nieuw Utrecht) en speelde tijdens de winterstop met Spakenburg tegen De Dijk. Twisker: “Op zo’n moment ben ik alleen maar met mijn eigen ploeg bezig. En tegen Nieuw Utrecht was het zo’n rare wedstrijd met al die wind dat ik het nog lastig beoordelen vind, maar dat De Dijk over een goede selectie beschikt moge duidelijk zijn.” De komende periode zal Twisker vooral gebruiken om het elftal beter te leren kennen en zijn staf rond te maken. Twisker: “Zo staat er ondermeer een gesprek met Ale van der Zee (huidige trainer, red.) op de agenda om te kijken of hij bij het eerste elftal betrokken zal blijven.”

Twisker met journalist

Over de ambities is de 43-jarige trainer duidelijk. “Zo’n hoog mogelijk niveau halen. De weg naar de Topklasse is niet ver weg, maar het moet natuurlijk nog wel even gebeuren. Het zou fantastisch zijn als ik op dat niveau kan beginnen. Dan is de Tweede Divisie nog maar een promotie van ons vandaan. Mijn ambitie is de Tweede Divisie en die van De Dijk is dat ook. Dat ze nu nog Hoofdklasse spelen vind ik niet belangrijk. Het gaat om waar ze naar toe willen en niet om waar ze zijn.”

Foto’s website Spakenburg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)