Twisker gaat voor tweede seizoen bij De Dijk

Jochem Twisker is ook komend seizoen trainer van De Dijk. Twisker, die bezig is aan zijn eerste seizoen, onderhandelde afgelopen week met voorzitter Ton Langelaar over een contractverlenging. Beide partijen besloten de huidige overeenkomst met minimaal een seizoen te verlengen.

De Dijk verblijft momenteel in Malaga voor een vijfdaags trainingskamp. Vanuit Nederland laat Langelaar weten dat er een akkoord is. Langelaar: “Wij zijn bijzonder tevreden met Jochem. En zeker niet alleen om de prestaties”. De Dijk staat momenteel boven aan in de Derde Divisie en heeft acht punten voorsprong op haar naaste achtervolger Dongen. “Jochem heeft ook de begeleiding rondom het elftal uitstekend op orde. Er is veel discipline. We hebben nog nooit zo weinig gele en rode kaarten gehad. We wilden dus graag snel verlengen om ons vertrouwen in hem uit te spreken.”

Twisker verlengde zijn contract met een jaar. Langelaar: “Toen we in de zomer met elkaar in zee gingen, hebben we al uitgesproken dat we graag drie jaar met hem zouden samenwerken, maar dat we het jaar voor jaar bekijken. Dat hebben we nu dus ook gedaan, maar de intentie is er nog steeds om langer samen te werken.” De onderhandelingen namen slechts een week in beslag. Wel hebben beide partijen afgesproken dat wanneer een betaald voetbalclub zich meldt, Twisker mag vertrekken. De voorwaarde is wel dat De Dijk voldoende de tijd heeft om een opvolger te vinden.

De selectie keert maandag terug uit Spanje. Zondag hervatten de Amsterdammers de competitie met een uitwedstrijd tegen OFC. Aanstaande vrijdag blikt Het Amsterdamsche Voetbal met een talkshow vooruit op de eerste speelronde na de winterstop. Onder andere Twisker is dan te gast. Het programma is vrijdag vanaf 12:00 uur te zien op onze site.

Foto boven Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)