Het UEFA court dat in Amsterdam Oost moet verschijnen

UEFA veld in Amsterdam Oost

Op 15 mei vindt in de Amsterdam Arena de finale van de Europa League plaats. Het is gebruikelijk dat de UEFA de gaststad van de finale een voetbalveld schenkt. De Indische buurt kwam als winnaar uit de bus. Michel Platini zal het veld openen.

Het ingediende plan van stadsdeel Oost om een voetbalveldje aan te leggen aan de Kramatweg in de Indische Buurt heeft gewonnen. De speelplek aan de Kramatweg is dringend aan renovatie toe en een nieuw voetbalveld past goed in dat plaatje.

Vorige maand zijn de plannen tijdens een bezoek van de UEFA toegelicht met het resultaat dat stadsdeel Oost het voetbalveld mag gaan realiseren. Begin mei moet het kunstgrasveld (21 x 37 meter) klaar zijn voor de officiële opening op 14 mei. De opening zal onder meer worden verricht door UEFA voorzitter Michel Platini.

De plannen voor het aan te leggen voetbalveld aan de Kramatweg zijn tijdens een bewonersavond voorgelegd aan de omwonenden. Met de aanleg van het veld zal zo snel mogelijk worden begonnen zo meldt het stadsdeel Oost.

Het UEFA court dat in Amsterdam Oost moet verschijnen
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)