Uitblinker Ramon Kool kopt FC Almere langs Renswoude

In de strijd om het kampioenschap in de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere drie belangrijke punten gepakt bij Renswoude. Een rake kopbal van verdediger van Ramon Kool leverde een 0-1 zege op. Doordat koploper FC De Bilt twee punten verspeelde bij hekkensluiter De Vecht (3-3), heeft de ploeg van Maurice Ligeon nu nog slechts een achterstand van drie punten.

Vanaf het begin had de Almeerse ploeg iets meer balbezit, maar kon het de middenmoter toch niet echt haar wil opleggen. Bij Renswoude was dat ook het geval, want ook bij deze ploeg ging er veel mis. Wel was er voor de thuisploeg een kansje uit een vrije schop, maar Almere-doelman Gijs Roelofsen stopte de strak ingeschoten bal uitstekend. Hierna was het de beurt aan Almere, alleen zorgde te veel balverlies slechts voor een paar kleine mogelijkheden. Dennis Burgemeestre was na achttien minuten met een schot nog wel dicht bij een treffer. Uit een voorzet van Nick Stots ging de bal echter over.

DSCF7395

Dat er na 45 minuten niet was gescoord was ook niet zo verwonderlijk gezien het vertoonde spel van beiden teams. In het tweede bedrijf gingen beide ploegen met een hoog tempo van start in de hoop snel de score te openen. Het ontbrak echter aan zorgvuldigheid in de eindpass. In de zestigste minuut lukte het FC Almere dan toch om de wedstrijd open te breken. Een mooie actie van Yassin Azzahi werd besloten met een voorzet op maat richting de meegekomen Ramon Kool, die fraai diagonaal raak kopte: 0-1. “De voorzet was perfect op maat en ik kon de hoek uitzoeken”, zei de doelpuntenmaker daar later over. “Dit was voor de hele ploeg een opluchting.”

Renswoude was hierna even de weg kwijt en zo kreeg Almere nog een mogelijkheid om tot scoren te komen. Invaller Jeffrey Coersen miste echter op en haar na. De thuisploeg probeerde nog wel om de gelijkmaker te forceren, maar diverse corners en een vrije trap leverden geen doelpunt meer op. FC Almere hield stand en ging verdiend met de punten aan de haal, hoewel het spel van de gasten pover was. “Ik moest noodgedwongen wat omzetten vandaag en dan is het afwachten hoe dat uitpakt”, verklaart trainer Maurice Ligeon zijn keuze. “We zijn blij met deze winst en lopen weer twee punten in op de koploper.”

DSCF7400

De Almeerders profiteren namelijk van het puntverlies van koploper FC De Bilt tegen hekkensluiter De Vecht (3-3). FC Almere staat nu op een derde plaats, met drie punten minder dan De Bilt. Daar tussenin staat FC Aalsmeer op twee punten van de koploper. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.