Uitdaging Dennis Purperhart in China

Dennis Purperhart, vorig jaar nog trainer van FC Amsterdam en onlangs geslaagd voor zijn TC 1, heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Vanaf 8 oktober gaat hij aan de slag als headcoach en director of coaching bij de onlangs opgerichte Chinese club : Football Club Shenzhen Easy Strikers.

Purperhart was in de zomer al twee maanden in Shenzhen om een kijkje te nemen bij een voetbalschool van een vriend. Het beviel hem zo erg dat hij heeft besloten naar China te vertrekken en daar te helpen de club verder op te zetten. Purperhart: “Het werkt daar heel anders dan in Nederland. Ze hebben overal voetbalscholen en geen clubs die een competitie spelen. In Shenzhen (60 kilometer lang en 50 kilometer breed, red.) heeft 16 miljoen inwoners. De regio bestaat uit 19 districten en in twee daarvan hebben we nu al een voetbalschool. We willen dat in alle districten gaan opzetten zodat we later een interne competitie kunnen houden.”

“De eerste keer dat ik daar twee maanden was is het me zo goed bevallen dat ik er wel langer aan de slag wil. We zitten er met meerdere Nederlanders. Mijn taak zal voor 75% bestaan uit het ontwikkelen van de club. Daarnaast zal ik ook bezig gaan houden met het begeleiden en opleiden van de trainers. Zelf neem ik de betere voetballers onder mijn hoede.”

Shenzhen Easy Strikers is pas net opgericht maar de club maakt een stormachtige ontwikkeling door. Purperhart: “Laats hadden we 150 aanmeldingen in een uur. Het groeit als kool. We richten ons in eerste instantie op spelertjes tussen de vier en veertien jaar maar het si wel de bedoeling dat we dat spoedig zullen uitbreiden naar de oudere jeugd en tenslotte zullen we ook senioren teams hebben.”

Purperhart vertrekt 8 oktober naar China. Zonder zijn gezin. Purperhart: “Ik ga alleen maar zal zeker een paar keer terugkomen naar Nederland. Met Kerst ben ik in ieder geval weer hier.  Ik kijk er ontzettend naar uit want dit is een geweldige uitdaging.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!