Uitgekleed Almere klimt naar tweede plaats na zege op De Vecht

Almere moest  het in de derde klasse C zaterdag opnemen tegen SV de Vecht. Trainer Maurice Ligeon miste maar liefst vier vaste basis spelers doen. Ondanks de vele wisselingen wist Almere te winnen (1-2) en klimt het naar de tweede plaats op de ranglijst.

Ligeon miste al Tim Portengen (gebroken enkel), Mike de Blieck, Thijmen kluizenaar en Nick Huizinga ( geschorst) en zag in de warming-up ook nog Darra Burger afhaken.  Good old Dennis Burgemeester kon daardoor na vier maanden zijn rentree maken. Op de bank was er zelf plaats gemaakt voor B-junior Jeffrey Korthuis.  Hij zou later in de wedstrijd zijn debuut maken.

Ondanks alle wisselingen bepaalde FC Almere in de eerste helft het spelbeeld. In de negende minuut wordt het na goed doorgaan 1-0 voor Almere door Marcel Haselbekke. Het is dezelfde Marcel Haselbekke die in de 25e minuut goed doorgaat na een dieptebal en zich fraai door de verdediging van  de Vecht worstelde en de 0-2 liet aantekenen. De Vecht probeerde wel wat terug te doen maar was niet bij machte om het  Almere echt lastig te maken. Het duurde dan ook  tot de 40e minuut eer de Vecht iets terug deed via een vrije trap, maar deze werd door Patrick Fortuin uit het doel geranseld. Een comfortabele ruststand van 0-2 voor FC Almere.

photo (2)

In de tweede helft gooit de Vecht er een extra aanvaller in ten koste van een verdediger en ging achterin een op een spelen, bijna profiteert hierna opnieuw Marcel Haselbekke van. Niet veel later een mooie combinatie over diverse schijven, de bal beland bij Haselbekke die snel uithaalde maar de keeper van de Vecht haalt de bal uit de kruising.

De tweede helft nam de thuisclub veel meer initiatief en moest Almere terug wat resulteerde in de aansluitingstreffer in de 20ste minuut door een mooie goal, de bal werd hard diagonaal ingeschoten door de linksbuiten 1-2. Wat resteert is een de Vecht die alle risico’s neemt om de gelijkmaker te scoren. In deze fase kan FC Almere alleen nog maar tegenhouden en ontstonden er hachelijke momenten voor de goal van Patrick Fortuin van Almere. Bijna dacht de Vecht de gelijkmaker te kunnen scoren, de inzet ging tergend langzaam naar de hoek maar met een uiterste kracht inspanning kon goalie Fortuin erger voorkomen voor zijn team..

Natuurlijk kreeg FC Almere ook nog kansen middels Nick Stots  maar de scherpte ontbrak bij de spits. Noemenswaardig is het debuut van B-junior Jerrel Korthuis die zich uitstekend aanpaste. De laatste minuten komt FC Almere goed door en niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Hovinga en kon Almere opgelucht adem halen en nam men drie belangrijke punten mee naar Almere-Haven.

photo (1)

Kortom een benauwde overwinning voor FC Almere goed voor drie punten en na het verlies van Loosdrecht rukt FC Almere op naar de tweede plek.  Verder staat de ploeg er uitstekend voor in de derde periode. Teamleider Fred van Essen was dan ook meer dan tevreden. Van Essen: ” We hadden meer goals kunnen maken maar in de slotfase werd het nog even spannend maar de punten waren zeker verdiend”.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3C