Uitgelekt memo gemeente: Chabab niet meer in Amsterdam laten voetballen!

De soap tussen stadsdeel Nieuw-West en Chabab heeft weer een nieuw hoofdstuk gekregen. Een uitgelekte memo, die in het bezit is van Het Amsterdamsche Voetbal, geschreven door beleidsmedewerker Sport Judith Kacen laat duidelijk weten aan de overige stadsdelen dat Chabab wat haar betreft nergens meer mag spelen.

Eerder werd al bekend dat beiden partijen elkaar een kort geding aan doen. Data zijn nog niet bekend. Chabab-voorzitter Berdouni is woedend: “De gemeente wil ons gewoon kapot maken. De rechter zal uitsluitsel moeten geven.” Het conflict gaat over een geschil met betrekking tot een huurachterstand.

Ook Het Amsterdamsche Voetbal wordt in het memo genoemd. “ Afgelopen week heeft Chabab een wedstrijd bij VVA/Spartaan gespeeld en ook voor komende zondag (afgelopen zondag , red.) staat dit op de planning volgens Het Amsterdamsche Voetbal.”

Na het lezen van het memo kan je maar tot een conclusie komen en dat is dat Chabab voorlopig niet meer welkom is in Amsterdam.

Het complete memo, die gericht is aan alle stadsdelen, luidt als volgt:

Zoals wellicht bij jullie bekend heeft stadsdeel Nieuw-West een geschil met voetbalvereniging Chabab betreffende een huurachterstand. Het stadsdeel heeft de huurovereenkomst met Chabab opgezegd en de vereniging gesommeerd per 1 november het gebruik van de sportvelden en het pand te staken. Chabab heeft hier tot op heden geen gehoor aan gegeven. Daarom zal het stadsdeel op korte termijn een bodemprocedure tegen de vereniging starten.

Omdat het stadsdeel het onderhoud aan de velden heeft gestopt, is het voor Chabab lastig om nog op huh eigen locatie op Riekerhaven te voetballen. Chabab is dan ook op zoek naar andere locaties om te spelen en te trainen. Afgelopen week heeft Chabab een wedstrijd bij VVA/Spartaan gespeeld en ook voor komende zondag staat dit op de planning.

Graag willen wij jullie vanuit stadsdeel Nieuw West verzoeken om als een gemeente op te treden in deze casus en geen velden te verhuren aan Chabab voor trainingen of het spelen van wedstrijden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)