Uitleg schema nacompetitie

Over enkele weken, vanaf zaterdag 18 mei, starten we weer met de nacompetitie. Wie gaat er naast de kampioen ook nog promoveren en wie weet zijn vege lijf te redden via de nacompetitie. Het Amsterdamsche Voetbal zet alle schema’s voor u op een rijtje. Zodra er duidelijk is wie op welke positie in het schema komt zullen we dat invullen op de speciale pagina van de nacompetitie. Eerst een korte uitleg per afdeling.

Het zaterdagvoetbal heeft in sommige gevallen een ander schema dan de zondagcompetitie. Dit is met name het geval als het gaat om promotie van de eerste naar de hoofdklasse. Voor de andere klassen wordt het zelfde schema gehanteerd.

De wedstrijden worden gespeeld vanaf zaterdag 18 mei en maandag 20 mei (Pinksteren) en zullen uiterlijk worden afgesloten in het weekend van 15 en 16 juni.

De herkanser (nummer 13) van de topklasse zondag zal samen met de drie klassenkampioenen van de hoofdklasse A, B en C strijden om een plaats. In verband met het verdwijnen van FC Lienden komt er naar alle waarschijnlijkheid een extra plaats bij.

Door het wegvallen van Argon, Hilversum en Feyenoord zullen er ook in de zondag hoofdklasse extra promotie plekken komen. De KNVB zal, op zijn vroegst, na de competitie bekendmaken hoe ze dat zullen gaan doen. De nummers 11 en 12 van de hoofdklasse A strijden met de periodekampioenen van 1A en 1B in eerste instantie om twee plaatsen in de hoofdklasse.

De periodekampioen van de eerste klasse zaterdag zullen in een poule van drie teams strijden om een plek in de hoofdklasse. De winnaars van de zeven poules promoveren.

Zowel voor de zondag als de zaterdag geldt dat de nummers 11 en 12 van de eerste klasse aan zes periode winnaars van de tweede klasse worden gekoppeld.

Zowel voor de zondag als de zaterdag geldt dat de nummers 11 en 12 van de tweede klasse aan zes periode winnaars van de derde klasse worden gekoppeld.

De periode winnaars uit de zondag vierde klasse worden gekoppeld aan de nummers elf en twaalf van de derde klasse. Zij strijden om twee plaatsen.

Op zaterdag worden de periodewinnaars van de vierde klasse middels een poulesysteem gekoppeld aan de nummers elf en twaalf van derde klasse. In een poule van vier promoveren/handhaven de nummers 1 en 2 zich. In slechts een poule (een poule van drie) promoveert/handhaaft alleen de winnaar zich.

De periodekampioenen van de vijfde klasse zondag strijden met de nummers dertien van de vierde klasse om promotie/handhaving. Dit gebeurt in een poulesysteem. De nummers 1 en 2 promoveren. Er zijn vijf poules van drie teams en twee poules van vier teams.

Bij de zaterdag vijfde klasse zullen de periode winnaars een onderlinge competitie spelen om het klassekampioenschap. De winnaar promoveert en de nummers twee spelen onderling nog een halve competitie voor twee plaatsen in de vierde klasse.

In de zondag zesde klasse zullen de periodekampioenen onderling, middels een halve competitie strijden om promotie.

Later (begin volgende week) zullen we de complete schema’s publiceren op de speciale nacompetitiepagina (te vinden via de homepage rechtsboven) en via een nieuwsbericht op de homepage.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)