Uitstekend Swift bezorgt KDO nieuwe kater

Op het Olympiaplein heeft Swift koploper KDO overtuigend verslagen. De gastheren begonnen goed en kwamen vroeg op voorsprong. KDO werd rond het half uur sterker maar miste een aantal grote mogelijkheden op de gelijkmaker. In de tweede helft scoorde Swift snel de 2-0 en moesten de bezoekers met tien man verder. In het laatste kwartier ontving KDO nog een rode kaart en liep Swift simpel uit naar een verdiende 3-0 overwinning.

Swift begon dus goed aan het duel en kwam al snel op 1-0. Laurens van Beek brak door op de rechterkant en stelde Siemen Ingelsen in staat te scoren. KDO-trainer Raymond de Jong over de openingstreffer: “Er werd een duidelijke overtreding op Bobby Uitermarkt gemaakt waardoor Swift doorbrak. Helaas liet de scheidsrechter doorspelen, deze goal had moeten worden afgekeurd.”

DSC01964

Een aantal minuten later kreeg het elftal van Johan van Wort een grote kans om op 2-0 te komen nadat KDO-doelman Peter Onderwater volledig mis trapte. Maar Chiel Kok wist de daaropvolgende pogingen van Laurens van Beek en Siemen Ingelsen van de lijn te halen. Rond de 25ste minuut leek KDO op gelijke hoogte te komen nadat topscorer Mathijs van Rijn een rebound raak schoot. Maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel en dus bleef de 1-0 op het scorebord staan. De gasten uit De Kwakel werden rond het half uur sterker en namen een aantal keren het doel van Isca Paladino onder vuur. Maar de pogingen van Joeri Stange, Van Rijn en Bart van der Tol troffen geen doel. Scheidsrechter Arie van der Werf uit Amsterdam liet in de eerste helft aan beide kanten veel toe. Hierdoor lag het spel amper stil en was de eerste helft zeer aantrekkelijk voor de toeschouwers.

DSC02042

Swift begon ook sterk aan de tweede helft en kwam al snel op 2-0. De gastheren waren fel en veroverden de bal op het middenveld waardoor Floor Havermans alleen op doel af kon. De middenvelder gaf de meegelopen Van Beek een niet te missen kans, 2-0. KDO vond dat er voorafgaand aan de goal overtredingen waren begaan en ging verhaal halen bij scheidsrechter Van der Werf. Uitermarkt deed dit te fanatiek en ontving hiervoor een directe rode kaart. Swift-trainer Johan van Wort over de tweede goal: “Ik begreep de protesten van KDO niet. Wij waren fel maar gingen zeker niet over de grens heen. Ik vind dan ook dat er absoluut geen overtreding werd gemaakt bij onze tweede goal.”

Stange

In de 65e minuut bracht trainer Raymond de Jong drie wissels in het veld om zo het tij nog te keren. Maar toen ook KDO-verdediger Mathijs Molleman zich niet kon beheersen en zijn tweede gele kaart ontving was het verzet van de bezoekers gebroken. KDO-trainer De Jong had moeite met het optreden van de leidsman. De Jong: “Swift verdiende de zege vanmiddag, laat ik dat vooropstellen. Maar over het optreden van de arbiter ben ik niet te spreken. In de eerste helft liet hij bijna alles toe en na rust strooide hij ineens met kaarten. Mijn spelers wisten gewoon niet waar ze aan toe waren.”

DSC02039

Tegen negen KDO-ers had Swift vrij spel en viel de derde treffer tien minuten voor tijd. Hier ging wel een opmerkelijk moment aan vooraf. De leidsman floot namelijk voor een vrije trap voor Swift maar  wees de verkeerde kant op. Hierdoor liepen de KDO-ers vooruit terwijl Swift de vrije trap mocht nemen en simpel kon scoren. Scheidsrechter Van der Werf over dit incident: “ Dit heb ik inderdaad niet goed gedaan, ik had de goal achteraf gezien moeten afkeuren.” Bij de derde goal werd KDO dus benadeeld, dit doet echter niets af aan de verdiende overwinning van Swift. KDO werd op alle fronten afgetroefd door de Amsterdammers en moest deze middag haar meerdere erkennen in Swift.

Foto’s Michiel Thoonen

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO