Foto Ben Angel/ website Barnet

Ulrich Landvreugd kiest met Eemdijk voor terugkeer in Nederland

Na een periode van twee jaar in Engeland bij Barnet is Ulrich Landvreugd weer terug op de Nederlandse amateurvelden. De 42-jarige Amsterdammer heeft volgend seizoen de leiding bij Eemdijk, dat uitkomt in de zaterdag eerste klasse A. Landvreugd kijkt er naar uit om weer in Nederland een amateurclub te trainen.

In oktober 2012 ging hij Edgar Davids achterna naar het Engelse Barnet. Samen met Dick Schreuder was Landvreugd assistent, maar sinds de komst van Martin Allen vertrok Landvreugd. Schreuder bleef nog een paar weken, maar besloot net als Landvreugd terug te keren naar Nederland. Schreuder tekende bij Katwijk, terwijl Landvreugd nog zonder club zat. Die heeft hij uiteindelijk gevonden in Eemdijk.

“Het zal voor mij weer even wennen zijn, terug op de amateurvelden”, vertelt Landvreugd. “Ik ben twee jaar weggeweest en in die tijd is er een hoop veranderd. Toch heb ik er zin in om weer op de zaterdag aan de slag te gaan. Op zaterdag leeft het amateurvoetbal iets meer. Eemdijk is het kleine broertje van Spakenburg en IJsselmeervogels, maar met deze club moet er zeker wat te halen zijn. Dat is voor mij de uitdaging.”

Landvreugd

Met zijn komst naar Eemdijk komt er een eind aan zijn periode bij Barnet. Landvreugd kijkt terug op een mooie periode. “Ik ben twee jaar lang full time bezig geweest met de club, we hebben echt iets moois neergezet. Er was alleen een verschil van inzicht met de nieuwe trainer, waardoor ik besloot mijn contract te beëindigen. Toen Dick Schreuder enkele weken later ook vertrok, kwam er een eind aan de Nederlandse enclave.”

Nu de papieren getekend zijn, kan Landvreugd zich op zijn nieuwe club focussen. “Ik heb nog geen beeld van de huidige spelersgroep, dus daar zal ik me de komende tijd in verdiepen. Een doelstelling hebben we nog niet, al wil ik wel het hoogst haalbare. Niet alleen op de ranglijst maar ook individueel. Ik wil de groep beter maken.”

Verslag Joachim van der Marck
Foto boven: Barnet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)