Ultimatum voor New Amsterdam

New Amsterdam en het stadsdeel Noord zijn deze week weer in gesprek geweest. Het lot van de club uit Amsterdam Noord is nog steeds onduidelijk. Oorzaak is het niet verlengen door de gemeente van de huurovereenkomst van het sportpark per 1 oktober. Na een goed gesprek heeft het stadsdeel Noord de club een ultimatum gesteld. Voor dinsdag aanstaande moet New Amsterdam een tegenvoorstel doen aan de gemeente en dan vooral wat betreft het financiele aspect van de betalingsachterstand bij de gemeente.

Hiermee ligt de bal weer enigszins bij New Amsterdam. In eerste instantie eiste de gemeente een minimale aanbetaling van zo’n 10.000 euro, nu mag de club dus een tegenvoorstel doen. Duidelijk is wel dat de club met geld en een toekomstbeeld op de proppen moet komen. Tot nu toe was er discussie over de schuld en de wijze hoe die opgebouwd is. Voor de gemeente valt daar niet meer over te spreken. Het gaat erom of New Amsterdam de schuld op termijn kan wegwerken. Een woordvoerster van de gemeente is daar helder in.
‘Het gaat niet meer over de schuld op zich, maar meer hoe hij afbetaald gaat worden. Inmiddels is er een kleine betaling gedaan, maar dit was niet genoeg om de tussendoor extra opgebouwde rekeningen te betalen. We wachten af of New Amsterdam met een voorstel komt. Vandaag was er in ieder geval nog niets binnen’.

Aanstaande dinsdag wordt er dus besloten over de toekomst van New Amsterdam als het dagelijks bestuur van het stadsdeel bijeenkomt. Zij hopen dan het tegenvoorstel te kunnen bespreken. Deze moet dan wel ingediend zijn, anders valt het doek bij voorbaat definitief.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB