UNO is dit seizoen al toe aan derde trainer

Na Frans Bouman en interim-trainer Marcel Schenk is Abderrahman Ahannach de derde trainer van UNO in dit nog prille seizoen. Ahannach was de afgelopen twee jaar assistent-trainer van zijn broer Alami Ahannach bij topklasser FC Chabab en kwam in het verleden uit voor het Nederlandse zaalvoetbalteam.

Nadat Rik Verhage de vierdeklasser aan het eind van vorig seizoen verliet stond Frans Bouwman begin augustus voor de selectie uit Hoofddorp. Maar het bestuur besloot Bouman in september op non-actief te zetten omdat zijn licentie niet in orde is. UNO-voorzitter Hans van der Meij tegen Dichtbij.nl: “Bouman heeft te weinig punten om zijn licentie te behouden. Die punten kunnen tussentijds behaald worden, maar als dat niet of niet tijdig gebeurt krijgt UNO een boete of worden we zelfs uit de competitie gehaald.”

Marcel Schenk hielp UNO als interim-trainer een aantal wedstrijden uit de brand. Sinds vorige week is Abderrahman Ahannach de verantwoordelijke man. Afgelopen weekend zat de 42-jarige Ahannach voor het eerst op de bank bij UNO. De bekerwedstrijd tegen het Amstelveense Nautilus leek op een overwinning uit te draaien. Halverwege leidde UNO met 2-0. In de tweede helft kreeg de thuisploeg een aantal kansen op meer, maar het was Nautilus dat in de slotfase van de wedstrijd twee keer scoorde. De strafschoppen werden vervolgens door de gasten beter genomen en dat betekende dat UNO uitgeschakeld is en de pijlen kan richten op een goede klassering in de vierde klasse.

Ahannach heeft vertrouwen in het verdere verloop van het seizoen. Tegen Dichtbij.nl zegt hij het volgende: “We kampen met veel geblesseerden en dat breekt ons op. Conditioneel is het nog niet top, niet iedereen is fit en dat zag je in de wedstrijd tegen Nautilus. Na een uur spelen gaven we het initiatief steeds meer weg. Ik kan de jongens niets verwijten, iedereen doet zijn stinkende best. Als wij straks een complete groep hebben komen de resultaten vanzelf.”

Met dank aan Dichtbij.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)