UPDATE 2 Grensrechter overleden

UPDATE 2 De grensrechter van Buitenboys B3 uit Almere die gisteren door spelers van de B1 van Nieuw Sloten is mishandeld is vanmiddag in het ziekenhuis overleden. Dat heeft een politiewoordvoerder bevestigd. Diverse websites melden dat de man nog was overleden maar dat hij klinisch dood was en dat de politie te voorbarig is geweest. Om 17:30 uur overleed de grensrechter als nog.

De website van Buitenboys is momenteel offline door de enorme bezoekers aantallen. Wel laat de club het volgende weten:

“Met groot verdriet geven wij kennis van het overlijden van Buitenboys grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Hij is vanmiddag om 17:30 uur overleden in het Flevo Ziekenhuis. Buitenboys wenst de familie veel sterkte toe met dit verlies.”

Nieuwenhuizen laat drie kinderen en een vrouw achter. De club heeft voorlopig alle trainingen geschrapt en zal later met verdere mededelingen komen.

Voorzitter Marcel Oost van SC Buitenboys zegt in het AD  zwaar teleurgesteld te zijn in de KNVB. De voetbalbond heeft het volgens Oost ernstig laten afweten nadat de grensrechter van de club gisteren werd gemolesteerd. ‘Een beetje ondersteuning was welkom geweest. Naast alle verdriet zorgt dat voor extra woede’, aldus de voorzitter. ‘Als iemand een gele kaart krijgt, weten ze ons meteen te vinden. Maar nu horen we niets. We zijn allemaal vrijwilligers. We hadden best wat advies kunnen gebruiken over hoe we hier mee om moeten gaan.’

Voetballesr van Nieuw Sloten, jongens van 15 en 16 jaar, schopten en sloegen zondag Richard Nieuwenhuizen, waarna hij op de vlucht sloeg. De grensrechter werd door de jongens achterhaald en mishandelden hem opnieuw. Een paar uur na de molestatie raakte de man onwel en werd hij in het ziekenhuid opgenomen. Daar overleed hij maandag middag.

Eerder vandaag was op de website van Nieuw Sloten het volgende namens het bestuur te lezen: :

“Vandaag bereikte ons het bericht dat spelers van de B1 zich ernstig hebben misdragen bij de uitwedstrijd tegen Buitenboys. Een aantal spelers heeft een grensrechter van Buitenboys gemolesteerd. Dit bericht is ook op telegraaf.nl verschenen. Inmiddels hebben wij onze excuses gemaakt naar Buitenboys voor dit wangedrag.
Het bestuur heeft besloten om de B1 direct uit de competitie te nemen. Het lidmaatschap van de aanstichters van deze molestatie wordt per direct ontbonden. De namen worden aan de KNVB doorgegeven.
Dit soort zaken hoort niet op de voetbalvelden thuis. We moeten er alles aan doen om deze excessen uit te bannen.”

De verdachten zijn vannacht aangehouden voor de mishandeling en zitten vast.

Het Amsterdamsche Voetbal wenst familie en vrienden Buitenboys veel sterkte toe.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)