Home / Algemeen / UPDATE Abcoude Waterwijk gestaakt
Patrick van Veen zou met een zware blessure het veld moeten verlaten waardoor het duel gestaakt werd

UPDATE Abcoude Waterwijk gestaakt

De wedstrijd in de vierde klasse B tussen middenmoter Abcoude en koploper Waterwijk haalde de negentig minuten deze middag niet. Vlak voor de rust kwam Waterwijk speler Patrick van Veen zo ongelukkig in botsing met een Abcoude verdediger dat beiden partijen en de scheidsrechter besloten niet verder te spelen. Waterwijk stond op dat moment met 0-1 voor.

De wedstrijd begon veelbelovend voor beiden partijen, maar al direct nam Waterwijk het initiatief en had al snel een veldoverwicht. Er kwamen ook kansen voor de koploper maar in eerste instantie kon de Abcoude doelman nog redding brengen maar toen de gasten het tempo opvoerde kwamen er meer mogelijkheden en in de vijfde minuut was het Danny Koster van Waterwijk die het beslissende tikje kon geven 0-1. De bezoekers hielden wel een overwicht maar de counters van Abcoude waren zeker niet ongevaarlijk. Doelman Wilco Mackaay van de gasten was erg attent dus bleef de schade beperkt.

Danny Koster maakte de enige treffer van de wedstrijd
Danny Koster maakte de enige treffer van de wedstrijd

Halverwege de eerste helft kreeg de thuisclub een vrije schop toegewezen maar dit leverde uiteindelijk niets op voor de ploeg van coach Jure Geus. Waterwijk nam hierna de teugels weer in handen en kwamen er diverse kansen om de voorsprong te vergroten, maar zowel Danny Koster en Ricardo Kolk waren niet trefzeker met hun acties.

Vlak voor de rust dan de fatale actie op het middenveld waar Patrick van Veen de dupe van werd, een duel om de bal werd door een Abcoude verdediger verkeerd beoordeeld en raakte hij de Waterwijk speler vol op het scheenbeen en deze ging schreeuwend van de pijn onderuit.

De scheidsrechter, die kort op deze actie stond gaf direct rood aan de Abcoude verdediger. De Waterwijk speler was dermate geblesseerd geraakt dat beiden partijen en de scheidsrechter besloten om het duel te staken.

Patrick van Veen zou met een zware blessure het veld moeten verlaten waardoor het duel gestaakt werd
Patrick van Veen zou met een zware blessure het veld moeten verlaten waardoor het duel gestaakt werd

Na dit incident was menig speler van Waterwijk aangeslagen en had men te doen met hun medespeler die zwaar getroffen was. Na lang wachten kon hij uiteindelijk naar het ziekenhuis vervoerd worden waar werd geconstateerd dat de blessure dermate ernstig was dat hij verder dit seizoen uitgeschakeld is

Elftalleider Bram Mackaay van Waterwijk zag het allemaal gebeuren:”Het was een forse overtreding maar er was volgens mij geen opzet bij, de desbetreffende speler van Abcoude en zijn medespelers hadden spijt van de actie en lieten dat ook herhaaldelijk blijken”, aldus Mackaay van Waterwijk.

De wedstrijd zal vermoedelijk op 20 April bij de stand van 0-1 met nog 45minuten te gaan uitgespeeld worden.

UPDATE: Patrck van Veen reageerde via Facebook op zijn blessure: “Het seizoen lijkt voor mij inderdaad ten einde. Ik zal er alles aan doen om 27 april (de eventuele kampioenswedstrijd van Waterwijk is, red.) te halen. Er is niets gebroken en volgende week worden mijn banden verder bekeken. Voorlopig mag ik dromen op wat speeltijd op de 27ste april.”

Verslag Herman de Wit