Home / Algemeen / UPDATE accommodaties onveilig
Sportpark Sloten

UPDATE accommodaties onveilig

De voetbalaccommodaties in Amsterdam blijken onveilig te zijn. Het Parool deed onderzoek bij alle 64 Amsterdamse verenigingen. De krant concludeert dat wekelijks honderden voetballers gevaar lopen door gebreken aan de accommodaties.

Vandaag (vrijdag) staat in de Het Parool te lezen dat ook de keuring van de terreinen een rommeltje is. Onveilige situaties worden niet hersteld en ook blijven stadsdelen in gebreke bij veiligheidscontroles. Tevens blijkt er onduidelijkheid te zijn over wie er verantwoordelijk is en voor welke keuring. Soms is het de KNVB, soms een stadsdeel en soms zelfs de brandweer of een commercieel bedrijf.

Zeven van de 74 clubs kwamen niet door de verschillende keuringen heen maar van sluiten is nog nergens sprake. Bij een rondje langs de velden kwam Het Parool tot de conclusie dat spelers bij Fortius hun bovenbeen open haalden en dat bij ZRC Herenmarkt zelfs een brandblusser ontbreekt. Veel clubs hebben last van legionellabacterie en schimmels in de kleedkamers.

UPDATE: Naar aanleiding van dit bericht kregen we een reactie van Fortius. Deze luidt als volgt: “ In onze ogen klopt hier helemaal niets van. Wij weten ook niet wie haar of zijn bovenbeen heeft opengehaald. Er wordt door Het Parool geschreven dat dit spelers is overkomen (meervoud). Als dit zo zou zijn dan hadden wij dat als club geweten en het eventuele probleem opgelost. Ik wil nogmaals benadrukken dat dit onwaarheden zijn.”

Send this to a friend