UPDATE: AFC – WKE gaat gewoon door, faillissement voorlopig afgewend

WKE, de koploper van de zondag Topklasse gaat toch geen  faillissement aanvragen. Vanavond (woensdag) zijn de spelers en leden geïnformeerd over de situatie. Voorzitter Zwikker zou in eerste instantie een faillissement aanvragen , maar op de ledenvergadering werd dat idee afgewend. De wedstrijd tegen AFC gaat zondag gewoon door!

Het terugtrekken van WKE zou grote gevolgen hebben voor de stand in de Topklasse. AFC, dat eerder dit seizoen won in Emmen (1-4) zal dan drie punten verliezen terwijl de concurrentie dichterbij zal komen. WKE heeft 31 punten uit 15 wedstrijden behaald en staat momenteel dus bovenaan in de Topklasse.

Zwikker verwacht aan het eind van het seizoen een schuld te hebben van 60.000 euro. Tevens verwacht hij een aanslag van de belastingdienst van 330.000 euro. Nadat de pers werd verzocht de vergadering te verlaten kwam het nieuws naar buiten dat de faillissement aanvraag toch niet door gaat en dat de wedstrijd zondag tegen AFC dus toch door gaat.

Zwikker is inmiddels afgetreden en Tjeerd Boonstra is nu de nieuwe voorzitter. De vergadering is inmiddels afgelopen en trainer Paul Weerman heeft laten weten nu echt niet met voetbal bezig te zijn. Hij wil laten uitzoeken of het mogelijk is om het duel van zondag tegen AFC uit te stellen. Zo liet hij weten aan RTV Drenthe.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC