UPDATE: Droogte bedreigt amateurvoetbal

De start van het competitieseizoen, op 7 en 8 september, komt in gevaar vanwege de droogte van de velden meldt De Telegraaf. Door de aanhoudende droogte zouden tientallen natuurvelden niet bespeeld mogen worden.

Als er wel gespeeld zou worden zouden de velden voor de rest van het seizoen verpest kunnen worden zegt de krant. Bekerwedstrijden die deze week en komend weekend gepland staan komen in de knel.

Diverse gemeente kondigde speelverboden af. Onder meer in Zeeland maar ook in de Haarlemmermeer. Ook zijn er al tal van clubs die op eigen initiatief hebben besloten dat er niet op de velden gespeeld kan worden. De KNVB sluit niet uit dat er meer clubs en gemeenten dit voorbeeld zullen volgen.

Voorlopig is er bij ons nog niets bekend over de velden in de regio Amsterdam.

Update:

De KNVB heeft tot op heden van een beperkt aantal verenigingen vernomen dat er vanwege de aanhoudende droogte niet gespeeld kan worden op de voetbalvelden. De bekerwedstrijden die komend weekend bij deze clubs gespeeld zouden worden, vinden in de meeste gevallen doorgang. De wedstrijden worden bijvoorbeeld op kunstgras of op het terrein van de tegenstander gespeeld. Op dit moment heeft de situatie enkel betrekking op de bekerwedstrijden in het amateurvoetbal. De start van de competitie in het amateurvoetbal wordt door deze droogte op beperkte schaal vooralsnog niet beïnvloed.

In het algemeen zijn de Nederlandse gemeenten eigenaar van de sportvelden bij de amateurclubs. De KNVB wijst de verenigingen en gemeenten via de districten nogmaals op de mogelijkheden om de velden te beregenen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)