UPDATE: Ook Dave Louiszoon (Swift) krijgt zeven wedstrijden schorsing

De schorsingen die de KNVB momenteel uitdeelt zijn buiten proportie. Ook Dave Louiszoon kreeg naar aanleiding van zijn rode kaart van afgelopen zaterdag maar liefst zeven wedstrijden schorsing. De verdediger van Swift gaat tegen de straf in beroep.

Louiszoon was nog niet op de hoogte van de lange schorsing die hem te wachten staat. Louiszoon: “ Ik weet nog van niets, maar zeven wedstrijden slaat echt nergens op. Dit is echt belachelijk.”

Louiszoon kreeg afgelopen zaterdag tegen Voorschoten de rode kaart nadat hij net te laat bij de bal was en dus zijn tegenstander raakte. Louiszoon: “Het was een duel om de bal en ik was net te laat en raakte daardoor zijn enkel. Natuurlijk is dat een overtreding, maar of het nou rood was heb ik mijn twijfels over. Ik bood gelijk mijn verontschuldiging aan, maar toe kwamen er al heel wat spelers op af en toen ontstond er een klein opstootje met wat duw- en trekwerk. Ik was daar niet bij betrokken omdat ik op de grond lag. Daar kan die lange schorsing dus niets mee te maken hebben.”

Foto John Beckman: Dave Louiszoon (r) in duel met Tom de Lange van HBOK
Foto John Beckman: Dave Louiszoon (r) in duel met Tom de Lange van HBOK

De zeven wedstrijden schorsing vindt de verdediger veel te veel. Louiszoon: “Het lijkt wel of ik iemand geslagen heb dat ik zo lang niet mag spelen. Dit overvalt me echt. Ik ga uiteraard en in beroep en dan zullen we wel zien. Ik zal ook even met de club overleggen.

UPDATE:

De KNVB verklaarde in haar brief aan Louiszoon en Swift het volgende: Tijdens bovenvermelde wedstrijd heeft u een directe rode kaart gekregen wegens gewelddadige handeling (buiten een duel om de bal) (raak) tegenover een speler (overtreding van regel 12 van de spelregels). Door de aantekening van de scheidsrechter op het wedstrijdformulier en/of door een schriftelijke rapportage van de scheidsrechter is deze zaakaanhangig gemaakt bij de tuchtcommissie en wordt de overtreding aan u ten laste gelegd.

Op grond van de aantekening op het wedstrijdformulier en/of de schriftelijke rapportage van de scheidsrechter heeft de tuchtcommissie besloten om u het volgende schikkingsvoorstel te doen:

– Een uitsluiting van 7 wedstrijden van deelname aan alle competitie- en bekerwedstrijden van alle teams van uw vereniging tot en met de gehele dag waarop het bovenvermelde team van uw vereniging deze wedstrijden heeft gespeeld;
– Ingangsdatum van de straf is 27 oktober 2014.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)