Home / Homepage / Vaarwel Brink en Van Emmerik

Vaarwel Brink en Van Emmerik

AFC heeft vanmiddag tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen afscheid genomen van Lutzen Brink en Raymon van Emmerik. Beiden konden niet voorkomen dat er met 3-4 werd verloren De Treffers uit Groesbeek. AFC eindigt op de tiende plaats in de topklasse.

Lutzen Brink luisterde zijn afscheid nog wel op met een doelpunt. Bij een 2-4 achterstand schoort hij raak vanaf elf meter. De middenvelder verlaat AFC omdat hij kiest voor een maatschappelijke carrière. Eerder deed hij dit ook al toen hij een profcontract kon tekenen bij SC Heerenveen. In het programmaboekje ‘AFC Thuis’ zegt Brink: “Ik weet dat ik dit voetbal zal missen, maar gezien mijn maatschappelijke carrière is de kans gering dat ik terugkeer op dit niveau. “Brink speelde drie jaar bij AFC en gaat komend seizoen in een vriendenelftal spelen in de reserve derde of vierde klasse bij WV-HEDW.

Lutzen Brink ontvangt bloemen uit handen van AFC-vorozitter Machiel van der Woude

Het afscheid van doelman Raymon van Emmerik heeft een heel andere reden. De club  en de speler kwamen er financieel niet uit. Na vijf jaar neemt de doelman afscheid van de club. Eerder zei hij op deze site dat AFC de mooiste club is waar hij ooit gespeeld heeft.  Van Emmerik had het dan ook zichtbaar zwaar toen zijn periode AFC er op zat. De doelman is nog steeds op zoek naar een nieuwe club. Van Emmerik: “Als die niet komt dan stop ik gewoon een jaartje.”

Ook bloemen voor doelman Raymond van Emmerik. Rechts op de foto teammanager Bob Duis.

AFC verloor dus met 3-4 van De Treffers (doelpunten van Van Es, Sarica en Brink) en eindigt haar tweede jaar in de topklasse op een tiende plaats met 38 punten na 30 wedstrijden.

Send this to a friend