Het Amsterdamsche Voetbal

Vacature: Stagiair Journalistiek

Voor de website ‘Het Amsterdamsche Voetbal’ zoeken we een stagiair(e) die vanaf ongeveer 1 september 2024 wil starten. Door aan de slag te gaan voor deze vorm van schrijvende (online) media worden ook de sociale netwerken zoals Instagam, Twitter en Facebook verstaan.

Met Het Amsterdamsche Voetbal bereiken we per maand tienduizenden liefhebbers van het Amsterdamse amateurvoetbal. Een website, waar je veel kunt leren. Diverse redacteuren die bij ons zijn begonnen, werken nu bijvoorbeeld bij Voetbal International of NU.nl.

Wat ga je doen?

  • Je bezoekt amateurwedstrijden in en rondom Amsterdam om (foto)verslag te doen.
  • Je interviewt trainers en spelers.
  • Je denkt mee over onze social media-kanalen en krijgt als je dit leuk vindt ook ruimte om zelf posts te ontwerpen en plaatsen.

Wat bieden wij?

  • Een unieke kans om kennis te maken met de verschillende mogelijkheden binnen de voetbaljournalistiek. Daarnaast krijg je van ons natuurlijk een stagevergoeding.

Wie ben jij?

Een echte voetballiefhebber, dat kan niet anders. Je volgt een HBO- of WO-opleiding in de richting journalistiek of communicatie en schrijft foutloos Nederlands. Daarnaast vind je het leuk om veel op pad te gaan: je bezoekt wedstrijden en werkt dus veel op locatie in en rondom Amsterdam. Vanwege de werkzaamheden is het belangrijk dat je in ieder geval op zaterdag en/of zondag beschikbaar bent en je weg weet te vinden. Afhankelijk van hoeveel uur je stage moet lopen, zijn de andere dagen en uren in overleg.

Solliciteren of meer weten?

We horen graag van je! Wil je solliciteren? Dan ontvangen we naast je motivatie ook graag één of twee stukken die je eerder hebt geschreven. Stuur een mailtje naar info@hetamsterdamschevoetbal.nl t.a.v. H. van Ineveld.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)