Home / Algemeen / Valies en 2 andere Amsterdamse talenten vertrekken naar Durham City
Miguel Valies

Valies en 2 andere Amsterdamse talenten vertrekken naar Durham City

Miguel Valies vertrekt deze zomer naar AFC Durham City. En hij is niet de enige Amsterdammer die naar Engeland vertrekt, samen met Ismail Hussein en Youssri Aitouarg gaat hij zijn geluk beproeven in Engeland.

Het afgelopen seizoen waren ze allemaal onderdeel van de academy van Kenzo Biyong, die zelf in Finland, Litouwen en Zweden speelde. “Via hem kwam ik in contact met Durham City”, vertelt Valies. “Hij vroeg me of ik in Engeland wilde voetballen. De club had videobeelden van me gezien en was enthousiast. Ik heb een goed gesprek gehad met de club. Ze hebben hoge verwachtingen van me. Ik ben fysiek sterk, dat past goed in het Engelse voetbal.” Met behulp van zijn zaakwaarnemers Renee en Sylvain Rodriquez kwam de transfer uiteindelijk tot stand.

Door het coronavirus is hij nog niet in Durham geweest, maar over wat hij gezien heeft, is hij enthousiast: “Alle faciliteiten zien er goed uit. Er is een nieuwe sponsor, mooie tenues en een stadion. Het is mijn droom dat de fans daar mijn naam zingen”, aldus Valies. Durham komt uit op het negende niveau van Engeland, volgens Valies vergelijkbaar met de Nederlandse Hoofdklasse. Hoewel hij als laatste bij Arsenal uit kwam in de tweede klasse, is hij ervan overtuigd dat hij het niveau aan kan. Sterker nog, hij droomt alvast van een stapje hogerop: “In de divisie hierboven doe je al mee aan de FA-cup, voor je het weet kun je dus zomaar tegen Hakim Ziyech of Tim Krul spelen. Ik ben ervan overtuigd dat ik ga slagen in Engeland.”

Over een paar weken vertrekken hij en de andere Nederlandse jongens richting Durham. Voor allemaal een grote stap, maar de jongens zijn blij dat ze dit avontuur in ieder geval samen aan kunnen gaan: “We zijn allemaal goede vrienden. We kunnen lachen met elkaar, maar ook serieus trainen. En natuurlijk gunnen we elkaar alles, ook als iemand straks een stap hogerop gaat.”

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)