Valse start AS’80 in nacompetitie tegen Vreeswijk

AS’80 heeft de nare smaak van de verloren kampioenswedstrijd vorige week tegen APWC nog niet weg kunnen spoelen in de nacompetitie. Op weg naar promotie naar de derde klasse verloor de ploeg van Sandor Augustijn met 3-1 op bezoek bij Vreeswijk.

De tegenstander uit Nieuwegein was soms de betere ploeg en AS’80 slaagde er niet in om in het eigen spel. De gevaarlijkste man van de Almeerders, Bram Benda werd vaak niet goed aangespeeld. Na zo’n twintig minuten kwam AS’80 iets beter in de wedstrijd en waren er ook mogelijkheden, maar zowel Benda als Paul Elzinga ging slordig met de kansen om. Vreeswijk beheerste het middenveld en opende met een half uur op de klok de score. Een kopbal was onhoudbaar voor AS’80-doelman Mick Bakker.

DSCF7746

AS’80 zette de thuisploeg na deze tegenslag goed onder druk, maar kon niet tot scoren komen. Sterker nog, twee minuten na de openingstreffer werd het zelfs 2-0. Doelman Bakker ging lelijk in de fout en moest voor de tweede keer van de middag een tegentreffer incasseren. Toch kregen de gasten, die in de resterende tijd voor de rust de klok sloegen, loon naar werken met de aansluitingstreffer. Een diepe bal van Dylan Dokter werd door Elzinga tot doelpunt verwerkt: 2-1.

DSCF7733

In het tweede bedrijf waren beide ploegen gelijkwaardig en waren er kansen over en weer. De beste waren voor AS’80, alleen bleef de gelijkmaker uit. Die hadden de Almeerders verdiend, maar de doelman van Vreeswijk lag meerdere keren in de weg bij pogingen van Benda. Een kwartier voor tijd slaagde Vreeswijk erin om de wedstrijd in het slot te gooien met de 3-1. Hoewel de Almeerders zich nog goed terugvochten en de beste kansen kregen, leverden het geen doelpunten meer op. In de return donderdagavond zal de ploeg van Sandor Augustijn dus in de achtervolging moeten als het nog een ronde verder wil komen in de nacompetitie.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.