Home / Algemeen / Valse start Swift zet zich door in ‘s Gravenzande

Valse start Swift zet zich door in ‘s Gravenzande

Swift heeft ook de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen niet kunnen winnen. De zaterdag Hoofdklasser kwam op bezoek bij FC ‘s Gravenzande zelfs met 4-0 achter. Een inhaalrace bracht de ploeg van Bart Logchies nog tot 4-2, maar een tweede nederlaag op rij kon niet meer voorkomen worden.

De Amsterdammers wilden vroeg in de wedstrijd zaken doen en kreeg via Guido de Graaf, Max van Wakeren en Mathieu Christianen drie aardige mogelijkheden voor een openingstreffer. Daarna kwam FC ‘s Gravenzande beter in de wedstrijd en ontsnapten de bezoekers: Yuri Westhoff trof de paal en een schot van Twan van Meerten werd gekeerd. Drie minuten voor rust moest keeper Joost Meendering alsnog een tegentreffer incasseren. Uit een voorzet van Frank Broos kopte Westhoff raak: 1-0.

Na de rust kreeg De Graaf direct een grote kans op de gelijkmaker. Zijn kopbal scheerde rakelings over de lat. Het bleek één van de weinige kansen in de tweede helft die vooral gedicteerd werd door de thuisploeg. Een tweede treffer liet niet lang op zich wachten. Westhoff verdubbelde in de 49ste minuut met een hard schot de score.

Swift hadden geen antwoord op het spel van FC ‘s Gravenzande. Nadat Meendering enkele keren reddend moest optreden, werd hij in de 71ste minuut voor de derde keer gepasseerd. Patrick Triep kreeg alle ruimte voor een solo en rondde dit af met de 3-0. Van Wakeren had vervolgens de aansluitingstreffer op zijn schoen, alleen werd deze door doelman Danny Koning voorkomen. “Wij waren niet goed genoeg om daar iets tegenover te stellen”, zei aanvaller Carlos Groen na afloop. “We hebben niet genoeg gebracht. Het zat er eigenlijk geen moment in.”

Zes minuten voor tijd gooide Westhoff, met zijn derde van de middag, het duel definitief in het slot: 4-0. De thuisploeg liet de teugels vieren en daar haalde Swift profijt uit. Aan de hand van Carlos Groen. Eerst liep hij een voorzet van invaller Mallqui Cabezas bij de tweede paal binnen, even later schoot hij op aangeven van Van Wakeren raak in de verre hoek: 4-2. “We hadden zelfs nog iets dichterbij kunnen komen, dan zou het onterecht spannend zijn geworden.” De nederlaag kon niet meer voorkomen worden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.

Foto’s ‘s Gravenzande

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend