Valse start titelverdediger AFC op bezoek bij EDO

AFC is het seizoen in de Topklasse slecht gestart. De titelverdediger verloor de openingswedstrijd van het seizoen met 1-0 in Haarlem tegen promovendus EDO. Fabian Willemze was met de enige treffer van de middag de matchwinner voor EDO. Het betekende een valse start voor de Amsterdammers.

De Amsterdammers kregen nog twee kleine kansen, maar het openingsdoelpunt was van de thuisploeg. Een hoekschop bleef hangen in het doelgebied, waar Fabian Willemze optimaal van profiteerde. Hij zette zijn voet tegen de bal en tikte de 1-0 binnen. Niet veel later werd EDO opnieuw gevaarlijk, maar redde doelman Youssef el Abdallaoui knap een kopbal.

De grootste kans voor AFC kwam vlak voor rust, maar Tim Wulffraat schoot uit een voorzet van Guido Moelee op de paal. In de tweede helft had EDO opnieuw het betere van het spel, maar bleef het bij 1-0. De thuisploeg kreeg nog enkele kansen, maar verzuimden op de counter de score uit te breiden. Het bleef bij 1-0, meteen de eerste nederlaag voor de regerend zondagkampioen.

“EDO heeft verdiend gewonnen”, vindt AFC-er Wout Meulemans. “Zij konden vrijuit in de underdog-rol spelen, daar hadden wij het moeilijk mee. EDO was beter en wij hadden weinig in te brengen. We haalden ons niveau niet, veel onnodig balverlies. Maar vorig jaar verloren we ook onze openingswedstrijd (op bezoek bij De Treffers 3-2 red.), dus misschien hoort het erbij.”