Valse start WVHEDW in finale nacompetitie tegen HVC ‘10

WV-HEDW is de finale van de nacompetitie voor hun plek in de zaterdag eerste klasse slecht begonnen. De eerste wedstrijd van het tweeluik werd met 0-2 verloren van HVC ’10. In Amsterdam gingen beide partijen gelijk op, maar na rode kaarten voor Daniel Nokes en Floris Dokkum sloeg HVC toe. Met 0-2 mag de ploeg van Martin Steenvoorden opgelucht ademhalen dat het volgende week in Hoek van Holland nog een
kans heeft.

Op sportpark Middenmeer kregen de gasten uit Hoek van Holland de eerste kleine mogelijkheden met een paar kopballen, maar gevaarlijk konden ze nog niet zijn. Datzelfde gold voor WV-HEDW, dat een doelpunt van Ashraf Azzouz echter wegens buitenspel afgekeurd zag worden. Waar de eerste helft voornamelijk een schaakspel tussen de twee ploegen op het middenveld was, kwamen beide elftallen anders uit de kleedkamer voor de tweede helft.

Al meteen na het fluitsignaal voor het tweede bedrijf, kreeg WV-HEDW een enorme kans. Een voorzet van Thomas Wollersheim bereikte nog niemand, maar toen Mick van Moerkerk de bal via de andere kant voor het doel schoot, kon Jesse Stroomberg binnen tikken. De aanvaller van de Amsterdammers tikte de bal echter over het doel van HVC-keeper Daniël van der Knijff. Ook HVC kreeg zo’n enorme kans, maar na slecht uitverdedigen van Daniel Nokes schoot Mathijs Benard over.

WVHEDW - HVC '10

WV-HEDW werd door doelman Gregory Martin meerdere keren in de wedstrijd gehouden. Enkele minuten in de tweede helft was ook Ashraf Azzouz attent, toen hij een kopbal van HVC-spits Jeroen Rensen van de doellijn moest halen. Beide ploegen kregen een aantal kansen maar de openingstreffer bleef uit. Met nog geen uur op de klok kreeg de thuisploeg zelfs een enorme mogelijkheid, maar een volley van Jesse Stroomberg ging over het doel.

De doorbraak kwam na ruim een uur spelen. HVC-aanvaller Mathijs Bernard was vertrokken op weg richting het doel van WV-HEDW, toen hij werd vastgehouden door Daniel Nokes. De verdediger moest het veld met een rode kaart verlaten. Een kwartier voor tijd moest scheidsrechter Annegam opnieuw de rode kaart trekken, na een zware overtreding van Floris Dokkum. WV-HEDW zag in korte tijd twee spelers vertrekken en moest de slotfase zien te overleven met negen man.

Ashraf Azzouz

HVC ’10 maakte hier optimaal gebruik van en kwam tien minuten voor tijd op voorsprong. Michael van den Bos legde klaar op de extra ingebrachte aanvaller Jurgen Warbout, die doelman Gregory Martin in de verre hoek wist te kloppen (0-1). Nog geen vier minuten later was het opnieuw raak via Remco Koornhof (0-2). In de laatste minuten kregen de gasten nog een paar enorme kansen, maar ontbrak het aan zuiverheid om de genadeklap uit te delen.

WV-HEDW-trainer Martin Steenvoorden ziet nog hoop ondanks de 0-2 nederlaag op eigen veld. “Tot de eerste rode kaart waren we gelijkwaardig, maar als je uiteindelijk met negen man moet voetballen wordt het lastig. Toch mogen we blij zijn dat het bij 0-2 is gebleven, de score had erger kunnen uitlopen. Ik heb genoeg punten gezien waarop wij HVC ’10 volgende week pijn kunnen doen. De ploeg is vastberaden om de achterstand om te draaien en met drie doelpunten verschil te winnen. Het is namelijk nog niet beslist.”