Van 3-0 voor naar 3-3 gelijkspel: punt voor WV-HEDW

In de rust vrolijke gezichten op Sportpark Middenmeer. WV-HEDW stond namelijk met 3-0 voor in het duel met SC Genemuiden. Het team van trainer Marcel Valk speelde fris, combineerde veel en had een comfortabele voorsprong. Een uur later droop de teleurstelling van de Amsterdamse gezichten,  want de wedstrijd was in 3-3 geëindigd.

In de eerste vijf minuten had Genemuiden twee levensgrote kansen gekregen. Arend van de Wetering werkte, via een Amsterdammer, de bal op de lat. Ook ging een kopbal van Jens Jurn Streutker rakelings langs de paal van WV-HEDW keeper Sven van Es. Daarna begon het voor WV-HEDW te draaien. De voorwaartse spelers spelen elkaar strak aan, combineerden en maakten gebruik van overstapjes. Kortom: erg fijn om naar te kijken. Tim Correia, geposteerd in de spits, maakte de openingstreffer: 1-0. Een uitstekende treffer, waardoor hij zijn totaal naar zes brengt.

Linksback Yamiro Macrander ging klaar staan voor een verre inworp en hij slingerde de bal voor. Correia kreeg de bal voor zich, nadat deze werd doorgekopt, en werkte de 2-0 tegen de touwen. Waardoor hij nu ook aan kop gaat in het topscorersklassement van Het Amsterdamsche Voetbal. Binnen het half uur werd het nog 3-0, want Jack van Moerkerk werd gevloerd. Leidsman Tim Visser kon weinig anders dan naar de penaltystip wijzen. Ashraf Azzouz mocht aanleggen en schoot de bal achter Genemuiden-keeper Hidde Streutker.

Ook Genemuiden claimde in de eerste helft nog een strafschop. Keeper Van Es zou zijn tegenstander onreglementair hebben gevloerd, waardoor de groenwitten een strafschop moesten krijgen. Scheidsrechter Visser wuifde het weg, tot onvrede van Rens van Benthem. Zijn protesten moest hij bekopen met een gele kaart. Voor rust nog twee grote kansen voor beide doelen. Roy van Essen werd in stelling gebracht. De rappe aanvaller dacht keeper Hidde Streutker te passeren met een leep balletje, maar de goalie kreeg nog net een handje tegen de bal. Aan de andere kant kreeg Jens Jurn Streutker, de broer van de doelman, nog een grote mogelijkheid. Doelman Van Es was op zijn post, waardoor de ploegen met een 3-0 tussenstand de kleedkamers opzochten.

Tijdens de onderbreking moet Genemuiden-trainer Rene van der Weij een donderpreek hebben gegeven. Zijn ploeg, die mee wil doen om de bovenste plekken,  moest het beter doen. Waarschijnlijk had men ook peper in de thee gedaan, want vanaf de aftrap bracht de ploeg veel energie. De eerste tien minuten in de tweede helft werd grotendeels afgespeeld op de helft van WV-HEDW, de Amsterdammers werden al direct teruggedrongen. Ook kreeg Genemuiden enkele kansen. Halverwege de tweede helft dacht WV-HEDW de wedstrijd in het slot te gooien. Aanvoerder Mick van Moerkerk passeerde meerdere tegenstanders en gaf Correia de bal mee. De doelpuntenmaker werd gevloerd, waarna Azzouz mocht aanleggen voor de vrije trap. Echter ging de bal meters naast, wel het moment dat WV-HEDW weer ging draaien. Vlotte aanvallen en combinaties, alleen geen doelpunten. Met nog twintig minuten te gaan: nog steeds de stand van 3-0

Vanuit de draai maakte Genemuiden-spits Yoran Popovic de 3-1. De thuisploeg begon een beetje te wankelen, helemaal toen Van Es nog een kopbal van pareerde. Rechtsback Van Wetering kopte de bal binnen, nadat deze bij een corner heen en weer ging in het Amsterdamse strafschopgebied: 3-2. Zou het dan toch fout gaan voor WV-HEDW? Eerst werd een bal van invaller Thijs Dekker van de lijn gehaald, maar was het Van Wetering die zijn team op gelijke hoogte bracht: 3-3. Nog twee vrije trappen waar WV-HEDW het verschil in kon maken, maar allebei de pegels eindigden in de blauwwitten muur.

Volgende week gaat WV-HEDW op bezoek bij Eemdijk, waar de thuisploeg de eerste periodetitel kan pakken. De Amsterdammers kunnen dat feestje verpesten. Nummer twee DHSC en nummer drie Swift kunnen de periodetitel ook nog binnen slepen. Bekijk hier de stand, uitslagen en het programma van de Vierde Divisie B.