Marcel van Aken probeert de sliding van Simon Admiraal te ontwijken

Van Aken geniet van debuutseizoen bij Swift

Marcel van Aken maakt een uitstekend seizoen door bij Swift. De linksback kwam afgelopen zomer over van Roda ’46 uit Leusden en is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in het elftal van Kees Oostermeijer. Na negen maanden in Amsterdam kijkt hij al terug op een uitstekend begin bij de eersteklasser.

Van Aken woont al drie jaar in de hoofdstad, maar speelde vooralsnog voor Roda ’46. Een jaar geleden besloot hij voor de gemakkelijkheid toch over te stappen naar Swift. “Het bevalt me uitstekend bij de club. Ik ben hartverwarmend ontvangen en voelde me meteen op mijn plek. Zo’n open en gezellige club past wel bij mij.”

De 23-jarige verdediger heeft weinig moeite gehad om zich aan te passen aan het niveau. “Roda ’46 is ook een eersteklasser, dus het niveau kon ik al aan. Alleen de speelstijl was voor mij nog even wennen. Het heeft niet lang geduurd voordat ik ook daar aan gewend was. En voor mij is deze manier van spelen wel fijn, ik kan verdedigend én aanvallend belangrijk zijn voor de ploeg.”

Foto website Swift
Foto website Swift

De linksback is naast zijn verdedigende taken ook in aanvallend opzicht belangrijk voor Swift. “Dit seizoen heb ik al vijf keer gescoord en twee assists gegeven. Dat aantal haal ik elk seizoen wel, alleen is het deze keer extra snel gegaan. Voor mij is het als opkomende back belangrijk om ook aanvallend mijn steentje bij te dragen. Dat gaat dit seizoen best lekker”, zegt Van Aken, die door zijn verleden als spits in de jeugd nog altijd een neusje voor het doel heeft.

In de competitie lijkt de tweede plek het hoogst haalbare voor Swift. Koploper Rijnvogels staat op zeven punten voorsprong. Toch geeft Van Aken de hoop nog niet op. “Wij willen de druk op Rijnvogels opvoeren, al kan dat alleen als wij ook onze wedstrijden gaan winnen. We kijken van wedstrijd tot wedstrijd, maar hebben de hoop nog niet opgegeven.”

Foto Jan Vonk: Marcel van Aken (r) in duel met Stijn Knigge van WVHDEW
Foto Jan Vonk: Marcel van Aken (r) in duel met Stijn Knigge van WVHDEW

Hoewel er nog van alles mogelijk is, zijn ze bij Swift wel reëel. “We richten ons op de tweede plek, in strijd met Zwaluwen ’30. Dan hopen we een ticket voor de nacompetitie te bemachtigen. Deze ploeg kan qua spelersmateriaal en potentie meedoen in de Hoofdklasse”, zegt Van Aken zelfverzekerd.

Wanneer Swift in de nacompetitie kan strijden om een plek in de Hoofdklasse zaterdag, is het seizoen voor de linksback geslaagd. “De manier waarop ik nu speel, maakt mij tevreden. Maar ik ben ervan overtuigd dat er nog meer inzit. In de nacompetitie kunnen we ons seizoen op een mooie manier eindigen, maar ik heb er voor mezelf al een mooi seizoen opzitten.”

Verslag Joachim van der Marck
Foto boven Jan Vonk: Van Aken  in duel van Simon Admiraal van WV-HEDW

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)