Van Benthem (Geuzen): “We hebben een moeilijk programma gehad, zij krijgen dat nu”

Na een slechte start van het seizoen heeft de zondagselectie van Geuzen Middenmeer inmiddels weer de wind in de zeilen. De ploeg van onder andere Philipp van Benthem won de afgelopen drie wedstrijden en is daarmee naar de vierde plek op de ranglijst geklommen.

“In de eerste wedstrijden van het seizoen verspeelden we vooral punten omdat we veel kansen misten. We hebben een redelijk jonge ploeg met veel talent en voetballend vermogen, maar ze missen nog de ervaring om de rust voor de goal te bewaren. In de wedstrijd tegen DRC verloren we met ruime cijfers, maar vond ik dat we voetbalend niet voor ze onder deden. Na die wedstrijd hebben we de hoofden bij elkaar gestoken en tegen elkaar gezegd dat we met meer passie de wedstrijden in moesten gaan. Toen zijn we ook wedstrijden gaan winnen.”

Geuzen degradeerde afgelopen seizoen uit de vierde klasse en het is de bedoeling dat de ploeg zo snel mogelijk terugkeert naar dat niveau. “Dat is zeker de bedoeling. We hebben hiervoor twee seizoen in de vierde klasse gespeeld en het eerste seizoen ging dat erg goed. Vorig seizoen kwamen in een zeer sterke competitie terecht en is het net niet gelukt om ons te handhaven. We hebben nu een lastig programma gehad en de teams die boven ons staan krijgen dat nu. Ik denk dat wij samen met DRC, Taba, en TOG gaan meestrijden om de titel.”

De achterstand op de drie ploegen die Van Benthem noemt is inmiddels vier punten waardoor het cruciaal is dat de wedstrijd tegen WV-HEDW van dit weekend winnend wordt afgesloten. “De afgelopen weken zijn we het gat alleen maar aan het verkleinen. Wij hebben een moeilijk programma gehad en zij krijgen het nu. Als wij de komende wedstrijden weten te winnen, zullen we alleen maar gaan stijgen op de ranglijst.”

“Ik ben zelf 27 en we hebben nog een paar jongens van mijn leeftijd die het team op dit moment dragen. Wij kunnen zeker nog een paar jaar door. Voor de rest is onze selectie uitgebreid met jonge talenten en die worden alleen maar beter. Ze gaan steeds minder fouten maken, dus ik zie de toekomst van ons team rooskleurig in.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)