Van den Houten (AFC) tegenover oude club Telstar: “Altijd leuk om de jongens weer te zien”

Het bekerduel tussen AFC en Telstar is dinsdagmiddag (17:00 uur) voor vijf spelers van de Amsterdammers een weerzien met hun oude werkgever. Magid Jansen, Melvin Grootfaam, Milan Hoek, Johan Kulhan en Thomas van den Houten; allemaal hebben ze een verleden bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Laatstgenoemde geeft de tweededivisionist een goede kans op het bereiken van de volgende ronde.

Direct na de loting stroomden de berichtjes vanuit Velsen-Zuid binnen op zijn telefoon. Eerst van keeperstrainer Cor Varkevisser, even later sprak Van den Houten ook met voormalig ploeggenoot Donny van Iperen. “Met hem ga ik goed om, hij kwam laatst zelfs kijken bij ons. Het is altijd leuk om de jongens weer te zien en tegen je oude club te spelen. Ook de hele technische staf ken ik nog. Het is ook niet zo lang geleden.”

Tussen 2015 en 2017 kwam de 28-jarige linksback tot 43 wedstrijden in het shirt van Telstar. Bij AFC groeide hij in zijn eerste seizoen gelijk uit tot één van de sterkhouders en dat trekt de verdediger nu door. “We doen het hartstikke goed, twaalf punten uit vijf wedstrijden. Telstar draait niet super, zij hebben in de zomer juist veel kwaliteit ingeleverd. Het gaat om één wedstrijd, daar kan van alles in gebeuren. Dat heb je vorig jaar ook gezien met een paar uitslagen. Waarom ook niet? Wij doen het goed en Telstar is minder in vorm.”

In aanloop naar de wedstrijd in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker sprak Van den Houten nog even met Van Iperen. Of hij heeft gevraagd waar de zwakke punten van Telstar liggen? “Nee, dat weet ik wel. Dat is bij Donny zelf”, grapt hij. “We hebben een analyse gehad, dus we weten wat ons te wachten staat. Waar onze kansen liggen? Als ik alles aan jou vertel, lezen ze dat morgen voor de wedstrijd. Maar wij hebben veel kracht voorin en voetballend gaat het ook steeds beter. Ik denk dat wij volle bak ervoor moeten gaan. Het zou leuk zijn om door te gaan en dan echt een grote club te loten.”

Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC