Van den Steenhoven na Telstar-avontuur blij met keuze voor AFC (zaterdag)

Mike van den Steenhoven stond op het punt om terug te keren bij zijn jeugdliefde Amstelveen Heemraad, nadat zijn avontuur bij Telstar na één seizoen eindigde. Totdat Jorg Smeets, de nieuwe trainer van AFC (zaterdag), aan de telefoon hing. Hij wist de twintigjarige middenvelder te overtuigen om voor de Amsterdamse eersteklasser te kiezen, waar hij vrij snel zijn plek heeft gevonden.

Of hij spijt heeft van zijn keuze voor Telstar? Nee, want anders had hij zijn hele leven afgevraagd waarom hij deze kans niet had gepakt. “Ik moest het wel doen”, zegt Van den Steenhoven. Ook al speelde hij geen officiële wedstrijd voor de club uit de Eerste Divisie. “Het is jammer, maar als je kijkt naar wat voor spelers er waren, is het ook logisch. Die jongens waren veel verder. Zij komen allemaal uit de jeugd van profclubs en dan kom ik aan met mijn Amstelveen-verleden. Dat is een heel groot verschil en het kost veel tijd om een beetje aan te haken.”

Hoewel de middenvelder merkte dat hij steeds dichterbij het niveau kwam, bleef een serieuze kans uit. Zijn grootste pech was dat de club een topseizoen draaide en zelfs de nacompetitie voor promotie haalde. “Daar heb ik het toevallig met Floris (van der Linden, red.) over gehad. Hij was een jaar eerder gekomen en in zijn eerste seizoen waren er wedstrijden waarin het nergens meer om ging. Dat was dit seizoen niet zo en dan gaat de trainer minder snel wisselen. Ik kon het ook niet zo laten zien op de trainingen dat ik verdiende te spelen. Dat lag aan het niveau. Toch ben ik echt een betere voetballer geworden. Vroeger liep ik heel lang met de bal, want niemand pakte die bal toch van mij af. Als ik bij Telstar ging dribbelen, lag ik op de grond. Ik heb geleerd om veel sneller te handelen. Het is zeker niet nutteloos geweest.”

Foto: 1963 Pictures

Voor het einde van het seizoen werd al duidelijk dat zijn amateurcontract niet werd verlengd. In de zoektocht naar een nieuwe club trainde Van den Steenhoven even mee bij tweededivisionist VVSB, maar dat liep op niets uit. “Andere clubs gingen om verschillende redenen niet door of zag ik zelf niet zitten. Terug naar Amstelveen heb ik ook lang over nagedacht. Maar die derde klasse heb ik eigenlijk wel gezien. Dan ga ik het liever bij AFC proberen. Dat is tot nu toe goed bevallen.”

Hij had het al snel naar zijn zin op Goed Genoeg. “Het zijn allemaal leuke gasten. Iedereen is super relaxed en kan een aardig balletje trappen. Plezier is heel belangrijk en dat heb ik hier wel.” Verwachtingen zal Van den Steenhoven zich, zoals gewoonlijk, niet aan wagen. Simpelweg omdat het voor hem om slechts één ding gaat: lekker voetballen. De rest komt vanzelf. Zelfs als het over zijn eigen toekomst gaat. “Als ik echt het idee heb dat ik het seizoen zo goed doe, wil ik graag nog eens een stap omhoog maken. Maar wanneer blijkt dat dit (eerste klasse) het is, dan is dit het. Zolang ik maar lekker kan voetballen.”

Foto boven: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC