Gaat Roy van der Meije zijn nieuwe club pijn doen? Foto Martin van Zurk

Van der Mije wil niet dat handhaven JOS ten koste gaat van EDO

Voor Roy van der Mije staat er zondag een bijzonder duel het programma. De oefenmeester gaat met zijn ploeg EDO op bezoek bij JOS/Watergraafsmeer, en dat is nou juist het elftal waar hij volgend seizoen de leiding over heeft.

Ook de stand op de ranglijst maak het duel nog interessanter. EDO bezet momenteel de tiende plaatst op de ranglijst met een voorsprong van één punt op SDO. JOS/Watergraafsmeer heeft een punt meer dan de Haarlemmers en staat op de negende plek, waardoor beide ploegen momenteel de nacompetitie net weten te ontlopen. “Het is zeker een bijzonder duel. Normaal gesproken zou ik het niet zo bijzonder vinden om tegen mijn nieuwe ploeg te moeten spelen, maar gezien de stand op de ranglijst nu wel.”

De winnaar van het duel heeft goede papieren om de nacompetitie te ontlopen waardoor Van der Mije in een bijzondere situatie terecht is gekomen. “De hele week vragen mensen al aan me of ik liever heb dat EDO wint of JOS/Watergraafsmeer. Maar voor mij is het heel simpel, en dat is EDO. Ik heb aan het begin van het seizoen al gezegd dat handhaven met EDO voor mij als een kampioenschap voelt en dat ga ik zeker niet weggeven. Het interesseert me niets dat ik tegen de ploeg speel waar ik volgend seizoen trainer ben. JOS heeft genoeg kwaliteit om zich te handhaven en het is hun eigen schuld dat ze nog niet veilig zijn.”

De prioriteit ligt voor Van der Mije dus bij EDO en de trainer hoopt dan ook dat de Haarlemse Hoofdklasser zich weet te handhaven. “We hebben dit onszelf aangedaan. We hebben het in sommige wedstrijden laten liggen waardoor we nu in deze situatie zitten. Of we erin blijven is moeilijk te zeggen. We spelen na JOS nog tegen OFC en Westlandia en mensen roepen dan dat die al zijn uitgespeeld en er dus kansen liggen. Maar OFC zit vol in de voorbereiding op de nacompetitie en zal dus wedstrijdritme willen opdoen. Westlandia is misschien al kampioen en zal misschien wat reserves opstellen. Maar juist die jongens willen nog even laten zien wat ze hun huis hebben.”

Met nog een lastig programma voor de boeg zal de wedstrijd tegen JOS dus een beslissende factor worden in de strijd om handhaving. “Ik zie de kans op winst 50/50, het is een echt zespunten-duel. EDO en JOS spelen beide nog drie finales dus het zal wel een zenuwslopende wedstrijd worden. Natuurlijk wil ik komend seizoen met JOS in de Hoofdklasse spelen, maar dat mag niet ten koste gaan van EDO.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)