Home / Algemeen / Van der Molen verwacht veel van topper tegen Ajax
Foto sfeervaksparta.nl: Van der Molen in actie tegen Odin'59

Van der Molen verwacht veel van topper tegen Ajax

Komende zaterdag staat er een echte topper in de zaterdag Hoofdklasse op het programma. De nummer één, Sparta Nijkerk, ontvangt nummer twee Ajax. Wouter van der Molen, vorig jaar nog speler van Ajax en nu uitkomend voor Sparta Nijkerk, had deze datum aan het begin van het seizoen al omcirkelt. Maar juist deze wedstrijd moet de verdediger missen door een schorsing.

Op het moment dat de Van der Molen begint te praten over de wedstrijd, klinkt hij toch een beetje somber. Hij baalt dat dit treffen aan hem voorbijgaat. Van der Molen: “Dit is zeker een domper. Afgelopen wedstrijd tegen VVA 71 ging ik ook de wedstrijd in met de gedachte geen gele kaart te pakken. En dan krijg je die kaart alsnog.” Nog vervelender was dat deze kaart misschien nooit gegeven had mogen worden. “Het was absoluut een onterechte gele kaart. Er stonden rapporteurs van de KNVB langs de lijn en ook zij waren van mening dat het geen kaart was. Er werden zelfs nog excuses aan mij gemaakt. Dat maakt het nog eens extra zuur.”

Van der Molen viert de titel met Ajax in 2012
Van der Molen viert de titel met Ajax in 2012

Van der Molen is nu bezig aan zijn eerste seizoen bij Sparta Nijkerk en is nog steeds blij met zijn overstap. Van der Molen: “Tot nu toe is het mij heel goed bevallen. Natuurlijk was het even wennen, aangezien ik een van de weinige nieuwe spelers was. Maar iedereen is aardig en positief. Daarnaast draaien wij ook nog goed in de competitie. Al met al bevalt het mij prima.” Van der Molen geeft verder aan dat het bij Ajax ook allemaal goed geregeld was, maar dat één aspect in zijn ogen het verschil maakt. “De ambiance is fantastisch. Bij Ajax speelde je thuis voor honderd man, nu zitten er soms 1500 supporters op de tribune. Persoonlijk vind ik dat veel leuker voetballen”, aldus Van der Molen.

Foto sfeervaksparta.nl: Van der Molen in actie tegen Odin'59
Foto sfeervaksparta.nl: Van der Molen in actie tegen Odin’59

Het gaat dus goed met Van der Molen bij zijn nieuwe club en Sparta Nijkerk doet het zelf ook goed met een eerste plaats in de zaterdag Hoofdklasse. Het is volgens Van der Molen ook de bedoeling dat Sparta Nijkerk dit vol blijft houden. Van der Molen: “Van te voren hadden we als doelstelling om een periodetitel te pakken, maar het gaat nu zo goed. We hebben daarom de koppen bij elkaar gestoken en uitgesproken dat we voor het kampioenschap gaan. Als je deze wedstrijd wint, is het gat zeven punten. Dan ga je wel lekker de winterstop in.”

Ondanks dat Van der Molen zelf niet kan spelen, verwacht hij veel van Sparta Nijkerk-Ajax. Van der Molen: “Ik denk dat het een open wedstrijd zal zijn, tussen twee teams die willen voetballen. Ik weet natuurlijk een beetje hoe Ajax speelt en zij spelen, net als wij, graag aanvallend voetbal.” Van der Molen gaat er ook vanuit dat zijn nieuwe ploeg uiteindelijk aan het langste eind trekt. “Onze organisatie staat erg goed dit seizoen, wij geven weinig doelpunten weg en maken er altijd wel één. Ik denk dat wij dat ook tegen Ajax kunnen dus ik verwacht dat Sparta Nijkerk zaterdag gaat winnen.”